Yöllä tv:ssä: Hupsista! Päätähdistä toinen melkein tappoi kollegansa – silti tuli todella viihdyttävä scifi-leffa!

IMDb-arvosana 7,9.

23.3.2024 07:30

Yöllä nähdään televisiosta elokuva Edge of Tomorrow (2014).

Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa tieteiselokuvassa avaruusoliot ovat hyökänneet, ja taistelu näyttää hävityltä. Vastahakoinen armeijan upseeri William Cage (Tom Cruise) lähetetään suorittamaan hengenvaarallista tehtävää, mutta joutuu aikasilmukkaan ja kokee saman päivän taistelukentällä yhä uudelleen.

Edge of Tomorrow

Kuvauksissa koettiin vaarallisia tilanteita. Emily Bluntin piti kaartaa jyrkästi autolla, jotta se alkaisi heilua. Hän kuitenkin ajoi sen päin puuta. Bluntin mukaan tilanne oli yhtä aikaa järkyttävä ja nauruhermoja kutkuttava. Cruise oli lähellä menettää rytäkässä henkensä.

Edge of Tomorrow perustuu japanilaisen Hiroshi Sakurazakan kuvitettuun pienoisromaaniin. Hän sai idean kirjaansa tietokonepeleistä, joissa voi yrittää menestymistä aina uudelleen ja uudelleen.

Elokuvalle on toivottu jatkoa, ja sitä on yritetty tehdä jo pitkään kulisseissa. Jossain vaiheessa puhuttiin myös spin-off-sarjasta, joka tulisi HBO Maxille.

Emily Blunt kommentoi asiaa aikoinaan Happy Sad Confused -podcastissa, jossa hän antoi ymmärtää syynä jatko-osan viivästymiselle olleen Cruisen kiireet. Blunt ihmetteli, montako Mission Impossible -elokuvaa Cruise tarvitsee.

Käsikirjoituskin jatko-osalle olisi jo valmiina, ja se saattaa lopultakin toteutua. Blunt oli vuonna 2024 uudelleen vieraana podcastissa, ja kommentoi asiaa toiveita herättävästi.

– Me kaikki rakastimme sen tekemistä todella paljon.

Doug Limanin kanssa työskentely oli hyvin liikunnallinen ja jännittävä kokemus. Hän on parhaalla mahdollisella tavalla sekaisin ja todella loistava elokuvantekijä, Blunt hehkutti.

– Luulen, että jos aiomme tehdä sellaisen, meidän täytyy keksiä uudelleen, miltä jatko-osa näyttäisi, Blunt jatkoi.

Josh Horowitz huomautti podcastissa Cruisen uudesta sopimuksesta Warner Brosin kanssa, sillä heidän alaisuudessaan tehtiin ensimmäinen Edge of Tomorrow -elokuva. Tämän on katsottu olevan merkki siitä, että Edge of Tomorrow 2 saattaa lopultakin toteutua.

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 23.03.2024 klo 23.30, TV5
  • To 28.03.2024 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Suosikkiscifiin ehkä palaava Emily Blunt täytti 41 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia