Suosikkiscifiin ehkä palaava Emily Blunt täytti 41 – tältä hän näyttää nyt

Voisiko jatko-osa lopultakin tulla?

25.2.2024 05:30

Hollywoodin tunnetuimpiin tähtiin kuuluva Emily Blunt täytti 23. helmikuuta 41 vuotta. Hänet tunnetaan muun muassa Hiljainen paikka -elokuvista.

Läpimurtonsa Blunt teki aikoinaan vuoden 2006 elokuvassa Paholainen pukeutuu Pradaan. Vaikka leffa toimi alkusoittona Bluntin tähteydelle, siitä ei ole pelkästään hyviä muistoja. Nälkäisiä muistoja sen sijaan sitäkin enemmän.

Blunt kertoi haastattelussa vuonna 2006, että häntä käskettiin laihduttamaan elokuvaa varten, ja saman joutui kokemaan elokuvan pääosassa ollut näyttelijä ja Bluntin paras ystävä Anne Hathaway.

Hathawayn mukaan hän ja Blunt olivat aina nälkäisiä kuvauspaikalla, koska heistä haluttiin supermallin näköisiä tiukan ruokavalion avulla.

Paholainen pukeutuu Pradaan.

Edge of Tomorrow 2 saattaa lopultakin toteutua

Toinen tunnettu elokuva tähdeltä on Edge of Tomorrow (2014). Se on pidetty scifileffa, jonka pääosassa nähtiin myös Tom Cruise. Elokuvalle on toivottu jatkoa, ja sitä on yritetty tehdä jo pitkään kulisseissa. Jossain vaiheessa puhuttiin myös spin-off-sarjasta, joka tulisi HBO Maxille.

Emily Blunt kommentoi asiaa aikoinaan Happy Sad Confused -podcastissa, jossa hän antoi ymmärtää syynä jatko-osan viivästymiselle olleen Cruisen kiireet. Blunt ihmetteli, montako Mission Impossible -elokuvaa Cruise tarvitsee.

Edge of Tomorrow.

Käsikirjoituskin jatko-osalle olisi jo valmiina, ja se saattaa lopultakin toteutua. Blunt oli tänä vuonna uudelleen vieraana podcastissa, ja kommentoi asiaa toiveita herättävästi.

– Me kaikki rakastimme sen tekemistä todella paljon.

Doug Limanin kanssa työskentely oli hyvin liikunnallinen ja jännittävä kokemus. Hän on parhaalla mahdollisella tavalla sekaisin ja todella loistava elokuvantekijä, Blunt hehkutti.

– Luulen, että jos aiomme tehdä sellaisen, meidän täytyy keksiä uudelleen, miltä jatko-osa näyttäisi, Blunt jatkoi.

Josh Horowitz huomautti podcastissa Cruisen uudesta sopimuksesta Warner Brosin kanssa. Heidän alaisuudessaan tehtiin ensimmäinen Edge of Tomorrow -elokuva. Tämän on katsottu olevan merkki siitä, että Edge of Tomorrow 2 saattaa lopultakin toteutua.

Hiljainen paikka.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Emily Bluntista

Näytteleminen ja aksenttien harjoittelu auttoi häntä päihittämään änkyttämisen 12-vuotiaana.

Hänen suosikkinäyttelijöitään ovat Cate Blanchett, Emma Thompson, Meryl Streep ja Nicole Kidman.

Teki vuonna 2001 teatteridebyyttinsä näytelmässä The Royal Family, jossa oli mukana myös Judi Dench. Hänellä oli tässä vaiheessa vasta kuusi kuukautta muodollista näyttelijäkoulutusta. Bluntille maksettiin 350 puntaa viikossa.

Susan Sarandon pyysi häntä koe-esiintymään Maran rooliin elokuvassa Irresistible (2006) nähtyään elokuvan Rakkauteni kesä (2004).

Viime vuonna ilmestyi elokuva Pain Hustlers, joka on katsottavissa Netflixissä. Sen tarinassa rahaton mutta kunnianhimoinen yksinhuoltajaäiti saa lupaavan työn lääke-edustajana. Hän on valmis menemään liiankin pitkälle tehdäkseen uudesta särkylääkkeestä menestyksen. Näyttelijöinä nähdään Bluntin lisäksi Chris Evans ja Andy García, ja elokuvan ohjasi David Yates.

Blunt oli mukana myös viime vuoden hittielokuvassa Oppenheimer, joka kertoi ydinpommia kehittävästä Robert Oppenheimerista. Nimiroolissa nähtiin Cillian Murphy.

Elokuva voitti seitsemän BAFTA-palkintoa. Oppenheimer oli vuoden paras elokuva, ja lisäksi Christopher Nolan voitti parhaan ohjaajan palkinnon, Cillian Murphy pääosapalkinnon ja Robert Downey Jr miessivuosapalkinnon. Emily Blunt oli mukana sekä gaalassa että sen jatkoilla.

Alla tuoreita kuvia Emily Bluntista BAFTAssa sekä elokuvan Pain Hustlers traileri.

Lue myös: Drew Barrymoren elämä oli päättyä – tältä 49 täyttänyt tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Emily Blunt vuoden 2024 BAFTA-gaalassa. AOP

AOP

Emily Blunt menossa BAFTA-gaalan jatkoille. AOP

Lähde: IMDb, Wikipedia, Wikipedia, ScreenRant, Unilad

Lisää luettavaa