Drew Barrymoren elämä oli päättyä – tältä 49 täyttänyt tähti näyttää nyt

Elämä oli hiuskarvan varassa, ennen kuin Barrymore löysi tien parempaan.

24.2.2024 05:30

Elokuvasta E.T. jo kuusivuotiaana tähteyteen ponnistanut Drew Barrymore täytti 22. helmikuuta 49 vuotta. Näytteleminen valikoitui hänen ammatikseen luonnostaan, sillä hän syntyi näyttelijäperheeseen, ja hänen kummitätinsä on Sophia Loren ja kummisetänsä Steven Spielberg.

Barrymoren elämä ei ole ollut pelkkää onnea ja autuutta, sillä hän sotkeentui huumeisiin ensimmäisen kerran jo 10-vuotiaana. Sen jälkeen hänellä oli ensimmäinen vieroitusjakso 13-vuotiaana, ja hän vietti 18 kuukauden hoitojakson mielisairaalassa. 14-vuotiaana hän yritti itsemurhaa, jonka jälkeen koitti jälleen vieroitusjakso.

Villejä aikoja riitti, mutta hän sanoi aikoinaan arvostavansa virheitään, sillä ne tekevät hänestä sen henkilön, joka hän on nykyään.

– Minun täytyi opetella moni läksy itsekseni. Mutta en ollut koskaan paha ihminen, en koskaan vahingoittanut ketään, Barrymore tuumi.

Pakko olla in.

Hän sanoi monen muunkin ihmisen käyvän elämässään läpi kokeilevan vaiheen, mutta se ei vain päädy julkisuuteen. Vuonna 1995 Barrymore perusti Flower Films -nimisen tuotantoyhtiön, jonka jälkeen hänen elämänsä alkoi kehittyä parempaan suuntaan.

1990- ja 2000-luvuilla hän näytteli monissa tunnetuissa elokuvissa, joihin kuuluvat muun muassa Charlien enkelit, Pakko olla in, Aina eka kerta, Donnie Darko, Batman Forever, Ikuisesti sinun ja kauhuhitti Scream. joka aloitti kokonaisen elokuvasarjan.

Ikuisesti sinun.

Hän voitti Screen Actors Guild -palkinnon ja Golden Globe -palkinnon roolistaan vuoden 2009 elokuvassa Grey Gardens. Viime vuosien töihin kuuluu rooli Netflixin koomisessa kauhusarjassa Santa Clarita Diet.

Monessa mukana oleva Barrymore vetää näyttelijätöiden ohella ohjelmaa The Drew Barrymore Show, ja hän toimii elokuvien ja tv-sarjojen tuottajana. Lisäksi hän on mukana meikki- parfyymi- ja silmälasibisneksessä. Hänen muihin liiketoimiinsa kuuluvat viinit ja vaatteet. Lisäksi hän on julkaissut omaelämäkerrallisia esseitä.

Santa Clarita Diet.

Vuonna 2023 koitti kohu jonka vuoksi Barrymore pyysi anteeksi

Barrymore päätti viime vuonna jatkaa aiemmin mainitun keskusteluohjelmansa The Drew Barrymore Show’n tekemistä, vaikka meneillään oli käsikirjoittajien lakko. Barrymoren päätös katsottiin laajalti isoksi virheeksi.

Barrymore sai täyslaidallisen kritiikkiä, ja kuusi päivää myöhemmin hän pyysi anteeksi. Vielä tuolloinkin hän silti aikoi jatkaa keskusteluohjelmansa tekoa. Tästä seurasi vielä isompi myräkkä sekä käsikirjoittajien että Barrymoren fanien taholta. Barrymoren katsottiin olevan ymmärtämätön ja epälojaali.

Barrymore ei kestänyt enää kritiikkimyrskyä, joten hän teki päätöksen keskeyttää keskusteluohjelmansa tekeminen. Hän myös esitti ”syvimmän anteeksipyyntönsä kaikille, joita on loukannut”.

Drew Barrymorelta on luvassa ohjaustöitä

Barrymore on pitänyt hiljaiseloa näyttelemisestä. Vuonna 2023 hän perusteli, ettei hän ole ”emotionaalisesti saatavilla”, jotta hän voisi näytellä. Alun perin hän jätti näyttelijäntyöt vähemmälle lastensa vuoksi.

Tulevia näyttelijätöitä hänellä ei ole nytkään listattuna IMDb:ssä. Näyttelemisen sijaan häneltä on tulossa kaksi ohjaustyötä. Toinen niistä on draama nimeltään Surrender Dorothy, jonka juonesta ei ole vielä tietoa.

The End puolestaan on scifielokuva, joka kertoo brittiläisestä toimittajasta, nuoresta amerikkalaisesta pariskunnasta ja shanghailaisesta isästä. Heitä kaikkia yhdistää vakaa uskomus, että maailmanloppu tulee pian.

Drew Barrymore on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Tylyn avioeroilmoituksen saanut Sophie Turner täytti 28 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: XposéBiography, Wikipedia, Business Insider

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia