Millie Bobby Brown on nyt 20-vuotias – tiesitkö tähden väkivaltaisesta harrastuksesta ja kuuroudesta

Näyttelijäksi hän pääsi ”vaistojensa” ansiosta.

21.2.2024 05:30

Millie Bobby Brown nousi tähdeksi Netflixin hittisarjasta Stranger Things, jonka roolista hän sai Emmy-ehdokkuuden 13-vuotiaana. Aika kulkee nopeasti, sillä Brown oli vasta pikkutyttö sarjan ensimmäisellä kaudella, ja 19. helmikuuta hän täytti jo 20 vuotta.

Näyttelijäura Brownilla alkoi puolivahingossa. Hän halusi jotain ajanvietettä lauantaipäiviksi, ja hän päätyi näyttelijäkursseille. Niiltä hänet bongasi Hollywoodin kykyjenetsijä, joka soitti Millien vanhemmille kertoen, että ”hänellä on vaistoja, joita ei voi opettaa”.

Stranger Things.

Hän sanoi Millien vanhemmille, että Brown kelpuutettaisiin Hollywoodin parhaiden lasten joukkoon. Vanhemmat pakkasivat kimpsunsa ja ja ajoivat Orlandosta Los Angelesiin.

Viikon sisällä Millie tapasi kaupungin parhaita agentteja, ja kaikki tarjosivat hänelle edustusta. Oltuaan kolme kuukautta Hollywoodissa, hän sai roolin fantasiadraamasarjasta Once Upon a Time in Wonderland (2013).

Once Upon a Time in Wonderland.

Brownin ura on lähtenyt Stranger Thingsin nuorisotähdistä parhaiten liikkeelle kohti kirkkaampia parrasvaloja. Hän on jo saanut oman franchisen alkunsa Enola Holmes -hahmollaan. Holmes-elokuvia on tehty tähän mennessä kaksi kappaletta, ja kenties niitä nähdään vielä lisää. Lisäksi Brown oli mukana elokuvissa Godzilla II: King of the Monsters (2019) ja Godzilla vs. Kong (2021).

Millie Bobby Brown haluaa eroon Stranger Things -sarjasta

Tähti sanoi vuoden 2023 marraskuussa Glamour-lehdelle olevansa valmis siirtymään Stranger Things -sarjasta eteenpäin. Hän vertasi tämän hetkistä tilannettaan sarjassa koulun loppuvuosiin, ja on valmis sanomaan hyvästit.

– Kun olet valmistumassa, sanot: ”Hyvä on, tehdään tämä. Hoidetaan tämä viimeinen seniorivuosi, ja jatketaan matkaa.” Brown tuumi.

– Stranger Thingsin kuvaaminen vie paljon aikaa, ja se estää minua luomasta tarinoita, joihin minulla on intohimoa.

– Joten olen valmis sanomaan: ”Kiitos ja näkemiin.”

Brown aikoo kuitenkin tavata jatkossakin Stranger Things -kollegoitaan.

Millie Bobby Brown Enola Holmesin roolissa.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Millie Bobby Brownista

The Late Show with Stephen Colbert -ohjelmassa häneltä kysyttiin peloista, ja hän sanoi pelkäävänsä eniten haita, pimeyttä ja bungaloweja.

Tähden suosikkielokuva on Up (2009), ja hän on Liverpool FC:n kannattaja. Vapaa-ajallaan Brown harrastaa nyrkkeilyä.

Hän on yllättäen kuuro vasemmasta korvastaan. Korvassa oli kuulonalenema jo hänen syntyessään, ja korvasta tuli hiljalleen täysin kuuro.

Fanit ovat havainneet, että Brown muistuttaa nuorta Carrie Fisheria, Verkossa onkin järjestetty vetoomuksia, joiden avulla Brown haluttaisiin saada näyttelemään nuorta prinsessa Leiaa. Vuoden 2018 halloweenina hän pukeutui prinsessa Leiaksi.

Nippu tulevia elokuvia

Brownilta on tulossa viisi eri tuotantoa, ja hänet nähdään muun muassa Russo-veljesten (Avengers: Infinity War) scifiseikkailussa The Electric State, joka on parhaillaan jälkituotannossa. Siinä on nimekäs tähtikaarti, sillä mukana ovat Chris Pratt, Giancarlo Esposito (ääni), Brian Cox, Billy Bob Thornton, Ke Huy Quan ja Stanley Tucci.

Elokuva perustuu Simon Stålenhagin sarjakuvaan, joka kertoo erilaisesta vuoden 1997 ajasta. Ihmiset ovat eristettyinä virtuaalikypärissään, ja meneillään on taistelu omituista, hirviömäistä droonirotua vastaan. Kaiken tämän keskellä robotti ja teini-ikäinen tyttö nimeltään Michelle matkustavat Yhdysvaltain länsirannikolle etsimään tytön kadonnutta veljeä.

Toinen tuleva leffa on maaliskuussa ensi-iltansa saava lohikäärmeleffa Damsel. Se kertoo kuuliaisesta neidosta, joka suostuu naimisiin komean prinssin kanssa. Neito joutuu kuitenkin pettymään, sillä kuninkaallinen perhe aikoo tehdä hänestä muinaisen velan maksuvälineen. Brownin lisäksi leffassa nähdään Ray Winstone ja Angela Bassett.

Stranger Thingsin viides kausi puolestaan on tulossa vuoden 2024 loppupuolella tai ensi vuoden alussa. Millie Bobby Brown on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja sekä lohikäärmeleffa Damselin traileri.

Lue myös: Bond-tyttö Denise Richards on nyt 53 – tältä Starship Troopersissa hurmannut tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi


Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia