Idris Elba valehteli armotta koe-esiintymisessä – sai sen ansiosta Stringer Bellin roolin Langalla-sarjassa

Taustan vuoksi oli vaikeuksia saada töitä.

Langalla on yksi parhaita tv-sarjoja koskaan. Siinä nähtiin myös tietysti mielenkiintoisia persoonia. Huumekauppias Stringer Bell oli yksi muistettava hahmo – häntä puolestaan esitti itse Idris Elba, joka on jo nykyään noussut Hollywood-tähdeksi.

Nyt 46-vuotias näyttelijä muisteli Amerikkaan muuttoaan. Hänellä oli tuolloin vaikeuksia löytää mustana brittiläisenä töitä alalta.

– Tunteeni oli, miksi he palkkaisivat minut, Elba muisteli.

Elba työskenteli hetken aikaa stand up -komediaa esittävässä ravintolassa. Tämän jälkeen hän sai mahdollisuuden koe-esiintyä Langalla-sarjaan.

Roolittaja Alexa Fogel antoi hänelle sitä ennen neuvon. Hänen ei pitäisi paljastaa olevansa britti.

Sarjan luoja David Simon myöntää, että peliliike oli viisas. Hänen mukaansa Elba olisi todennäköisesti jäänyt palkkaamatta, jos hänen taustansa olisi selvinnyt.

Simon kertoi olleensa tuohon aikaan ”moodissa”, että hän halusi nimenomaan amerikkalaisia näyttelijöitä sarjaansa. Hän halusi todennäköisesti ripauksen autenttisuutta realistisen oloiseen sarjaansa.

Elballa on luvassa jälleen rooli suurissa parrasvaloissa. Hän nimittäin saattaa korvata Will Smithin (Deadshot) tulevassa Suicide Squad -jatko-osassa.

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut