Illalla tulee TV:stä Suomen kolmanneksi katsotuin elokuva vuodelta 2008 – vanhalla kännykällä oli oma roolinsa

IMDb-arvosana on 5,7.

19.5.2024 05:30

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Sex and the City – Sinkkuelämää (2008).

Leffassa päästään jälleen seuraamaan sarjasta tutun nelikon sinkkuilua New Yorkin ytimessä Manhattanilla. Leffa iski yleisöön sen verran, että se nousi Suomen kolmanneksi katsotuimmaksi elokuvaksi vuonna 2008. Maailmanlaajuisestikin leffa pärjäsi hyvin.

Episodin arvostelussa tuumittiin seuraavasti:

”Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut myös televisiosarjan tekoon tiiviisti osallistunut Michael Patrick King. Pitkän elokuvan muoto näyttää olleen puolen tunnin jaksoihin tottuneelle kirjoittajalle liikaa. Sex and the City – Sinkkuelämää alkaa kyllä napakasti, mutta elokuvan viimeiset kaksi tuntia etenevät yhtä vaivatta ja sulokkaasti kuin korkokenkiin pakotettu humalainen teinipoika.

Ikävä kyllä elokuvan suurin ongelma ei ole se, että siitä uupuu sekä sujuvuutta että sarjalle tyypillistä suloisenkatkeraa keveyttä. Vastenmielisintä elokuvassa on sen häpeämätön, selittämätön pinnallisuus. Merkit, nimet ja näkyvyys merkitsevät Manhattanilla enemmän kuin koskaan.

Mutta samalla kun elokuva hihkuu, hälisee ja näyttää upealta, on neljänkymmenen paremmalle puolelle ehtineissä naishahmoissa uudenlaista vakavuutta ja surumielisyyttä. He näyttävät viimein sisäistäneen ajatuksen, että valinnan mahdollisuudet hupenevat samaa tahtia kuin vuosia kertyy. On eri asia antaa sydämensä murtua keski-iässä kuin kaksikymmenkesäisenä.”

Kerrottakoon, että Carriella on sama kännykkä kuin Sinkkuelämää-sarjassa. Näin tekijät halusivat näyttää, kuinka paljon aikaa on jo kulunut. He lisäsivät siihen teippiä, jotta se näyttäisi entistä kuluneemmalta.

Elokuva on myös HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 19.05.2024 klo 18.10, Frii
  • Su 19.05.2024 klo 23.30, TV5

Lue myös: Tietovisa, osa 16: Sujuuko sinulta elokuvamaailman yleistieto? Testaa! – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa