Illalla tv:ssä: Aika hyvää toimintaa kahdelta suupaltilta

IMDb-arvosana on 6,9.

17.5.2024 07:30

Illan toimintaviihteestä voi poimia elokuvan The Hitman’s Bodyguard (2017). Pääosissa nähdään kaksi verbaaliveistelijää Ryan Reynolds ja Samuel L. Jackson.

Tarinassa huippuluokan henkivartijan hommista maan pinnalle romahtanut Michael Bryce saa erikoisemman tehtävän – hänen täytyy saattaa palkkamurhaaja Darius Kincaid oikeuden eteen Haagiin saakka. Kincaid halutaan todistamaan kylmäveristä diktaattoria vastaan.

Näyttelijöinä myös Gary Oldman, Elodie Yung ja Salma Hayek. Ohjauksesta vastaa Patrick Hughes.

Episodin kolmen tähden arvostelussa tuumittiin seuraavasti:

”Juonikudelma tarjoaa runsaasti sitä, mikä sopii siististi sovinnaiseen genrekaavaan. Diktaattori, Haagin oikeus, todistaja ja turvamies. Mahdollisimman paljon tarpeeksi epäuskottavia tekosyitä suurilta osin toimiville kaahaus- sekä mättöjaksoille. Huumori valetaan sekaan lyhytlauseina. Meno maistuu ja välkkyy niin tutunoloisena, että se ei paljoa tunteita nostata.

Toimivinta antia edustaa parodiallinen ulottuvuus. Ei ole aivan tuiki tavallista, että menestyneestä elokuvasta pilaillaan vasta neljännesvuosisata myöhemmin. Julistetta myöten oiva ratkaisu. Reynoldsin ja Jacksonin yhteiskohtaukset sähköistyvät rivon tyylittömillä viitteillä Kevin Costnerin ja Whitney Houstonin himmentämään The Bodyguard -rainaan.”

Leffaan on päässyt mukaan myös Interpol. Toisin kuin elokuvassa annetaan ymmärtää, Interpolilla ei ole pidätyksiä tekeviä agentteja. Järjestö on kansainvälinen rikospoliisijärjestö, jonka keskuspaikka sijaitsee Lyonissa, Ranskassa, ja sen tavoitteena on kehittää jäsenmaiden rikospoliisien yhteistyötä. Suomi on ollut Interpolin jäsen vuodesta 1928.

Elokuva on myös Viddlassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 17.05.2024 klo 22.00, Jim
  • Ti 21.05.2024 klo 23.15, Nelonen

Lue myös: Muistatko Meadowin Sopranos-sarjasta? Tältä MS-tautia sairastava Jamie-Lynn Sigler näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia