Illalla tv:ssä: Colin Farrell aivan tunnistamattomana – rooli kuin alkusoittoa Batman-leffaa varten

Jääkenttien keskellä ei heikoille ole sijaa.

20.11.2021 20:01

Ensi vuonna elokuvateattereihin saapuvan The Batmanin ennakkomateriaali on jo ehtinyt yllättää ainakin sillä, kuinka näyttelijätähti Colin Farrell on aivan tunnistamaton Pingviinin roolissa. Tänä vuonna valmistunut minisarja The North Water – Hyytävä helvetti osoittaa, ettei Pingviini ole ainut hahmo, jonka nahkoihin Farrell pystyy katoamaan täydellisesti.

Englantilaiskirjailija Ian McGuiren teokseen pohjautuva uutuussarja on luokiteltu mm. mysteeriksi. Sen lajityyppi seilaa silti vahvemmin seikkailullisen draaman puolella. Tarinan keskiössä on maineeseensa tahran saanut lääkäri Patrick Sumner (Jack O’Connell, Skins – Liekeissä), joka löytää pestistä merellä alun uudelle elämälle epätoivoisessa tilanteessa. Sumner lähtee valaanpyyntialus Volunteerin matkaan ja kohti kauimmaisia jääkenttiä. Mutta varsin pian hänelle selviää, ettei matkalla olla ehkä vain lihaisan saaliin takia.

Taikauskoisen miehistön ja arvaamattomien olojen keskellä oppinut lääkäri ei ole joka tilanteessa se, jota kuunneltaisiin. Sumner joutuu todistelemaan sanojaan, mutta vähitellen armottomat olot alkavat kalvaa myös hänen omaa uskoaan itseään ja oppimaansa kohtaan.

Sumnerin ohella sarjassa seurataan täysin päinvastaista hahmoa, omien halujensa viemää harppuunamies Draxia (Farrell). Drax ei osaa edes lukea, mutta hänellä on kaksi rautaista nyrkkiä, joiden avulla kauhoa eteenpäin, vaikka niissä olisi jo useamman miehen verta.

Viiteen jaksoon jaoteltu kokonaisuus lipuu jännittävästi järjen tuolle puolen vähä vähältä. The North Waterin on käsikirjoittanut ja ohjannut myös HBO:n Looking-sarjan ohjauksesta vastannut Andrew Haigh.

 

The North Water – Hyytävä helvetti Yle tv1:llä lauantaisin alkaen 20.11.21 klo 21.10 ja kaikki jaksot myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa