Illalla tv:ssä: Game of Thrones -tähti ja opiskelijoiden löytämä tuore ruumis

Tutkijan henkilökohtainen salaisuus tuo tapaukseen oman jännitteensä.

13.6.2020 17:54

Pohjois-Irlannista kotoisin olevan Conleth Hill on monelle tuttu Game of Thronesin kaljuna eunukki Varysina, joten häntä saattaa olla jopa vaikea tunnistaa hiukset päässä. Dublin murders – tappaja Dublinissa -sarjassa hän näyttelee tarkastaja O’Kellyä, joka on lisäksi Varysia tuplasti äkäisempi kaveri. Yliannosta rähjäämisestä ei silti tarvitse pelätä, sillä O’Kelly on asemastaan huolimatta vain sivuhenkilö, jonka hillityillä työtovereilla Maddoxilla ja Reillyllä on enemmän ruutuaikaa uudessa

Starz-yhtiön tuottama sarja tuo ruutuihin nimensä mukaisesti murhatutkimuksia, mutta päällimmäisenä siinä kiinnittävät huomion rauhallisuus ja irlantilaisetsivien viileä tarkkanäköisyys. Yksi visaisempi tapaus laajenee usean jakson mittaiseksi murhaajajahdiksi. Arkeologiopiskelijoiden metsästä löytämä nuoren naisen ruumis paljastuu muualla kuolleeksi ja pian Reilly huomaa, että murhatun isä on hänen nuoruutensa ikäviä tuttavuuksia. Reillyn henkilökohtainen salaisuus tuokin tutkintaan kiinnostavan jännitteen – paljastuuko se ja paljastuuko samalla myös totuus siitä, mikä sai hänet esim. vaihtamaan nimensä ennen poliisiksi päätymistään.

Kahdeksan jakson mittainen kokonaisuus on samalta luojalta, Sarah Phelpsiltä, kuin esim. laadukkaat brittisarjat Agatha Christie: Syyttäjän todistaja, Suuria odotuksia ja Charles Dickensin ihmemaa. Vaikka Conleth Hillin kaltainen isompi nimi on saanut tästä sarjasta vain sivuroolin, asetelma toimii. Tuntemattomammat kasvot, Sarah Greenen näyttelemä Maddox ja Killian Scottin tulkitsema Reilly, eivät ole osissaan ollenkaan huonoja. Heissä on suomalaiskatsojan näkökulmasta myös uutuudenviehätystä, mikä toimii tässä yhteydessä jopa kerronnan eduksi.

Dublin murders – tappaja Dublinissa Yle tv1:llä lauantaisin 13.6.20 klo 21.40 alkaen (uusinnat torstai-iltaisin) ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa