Illalla tv:ssä: Hormonit jylläävät niin, ettei edes kätketty ruumis haittaa suhdetta

Brittijännärissä sännätään päätä pahkaa pöheikköön.

30.5.2024 16:30

Nuori Gabe on vastaa hätäkeskuksessa puheluun, jonka toisessa päässä oleva nainen kykenee tuskin puhumaan. Yllättäen nainen tunnistaa Gaben äänestä. He ovat entiset lapsuudentoverit, ja nyt nainen on suuressa pulassa: hänen kimppuunsa hyökännyt mies on kamppailun tuoksinassa mennyt elottomaksi. Puhelu katkeaa, mutta Gabella on vahva aavistus, mistä naisen voi löytää.

Pari vuotta sitten valmistunut brittijännäri The Control Room kolkuttelee uskottavuuden raja-aitoja. Gabe on hätäkeskustyöntekijäksi harvinaisen heikkohermoisen oloinen tapaus. Miespolo riutuu ensi-ihastuksensa vuoksi tavalla, jonka voisi tosielämässä kuvitella herättävän tämän kanssatyöntekijöiden ja esimiesten huomion nopeasti, mutta nämä eivät juuri reagoi nuorukaisen säntäilyyn.

Ian De Caestecker saa Gaben roolissa panikoida ja kärvistellä niin, että jos nämä tunnekuohut pullotettaisiin, tarvittaisiin niiden pakkaamiseen lopulta useampi tynnyri. Joanna Vanderham on suloinen Sam, joka kietoo hyväuskoisen Gaben pikkurillinsä ympärille vikkelästi. Kolmiosaisen minisarjan heikkous on toisaalta myös sen vahvuus: hätäkeskuksessa näyttöruutujen loimotuksessa istuvat työntekijät eivät ole yhtä jännittävää seurattavaa kuin kentällä nopeita ratkaisuja tekevät toimijat. Kun Gabe paiskautuu kohtalokkaan puhelun jälkeen ulkoilmaan, katsojan silmille työnnetään takaa-ajoa, lapsuuden traumoja, ruumiinkätkentää ja pakoilua hämärille nurkille kiivasta tahtia.

Amy Neilin ohjaaman sarjan käsikirjoituksesta vastaa Nick Leather. Molemmat ovat työskennelleet myös brittisarja Hollyoaksin parissa. Neililtä on Suomessa esitetty aiemmin myös lääkärisarja Voit luottaa minuun.

 

The Control Room MTV AVAlla ensi yönä klo 00.15, uusintana 2.6. klo 23.00, seuraavat uudet jaksot 7.6. ja 14.6. keskiyön jälkeen, ja jaksot myös Katsomossa.

Lisää luettavaa