Illalla tv:ssä: Huippukirurgin likaiset temput

FOX

Tuttuja kasvoja sairaalan käytävillä.

Kun yksi menettää tilaisuuden, toinen saa sellaisen. Tämä on jo kolme tuotantokautta jatkuneen sairaalasarja Residentin toistuva teema, oli sen kuvaamissa tapahtumissa kyse sitten elämästä ja kuolemasta tai jostakin vähemmän dramaattisesta.

Sarjan alussa nuori, kirkasotsainen lääkäri Devon (Manish Dayal) aloittaa Harvard-vuosiensa jälkeen työt kiireisessä sairaalassa. Conrad Hawkins (Matt Czuchry) on kaikin puolin Devonin vastakohta, rennosti ilman kravattia kuljeskeleva kapinallinen, joka on napit vastatusten sairaalan tähtikirurgi Randolph Bellin (Bruce Greenwood) kanssa. Hawkins on kuitenkin se, jolta Devonin pitäisi ottaa oppia ja jolle hän vastaa. Vanhaa ja vakaan oloista Belliä ihannoiva Devon ei osaa aavistaa, että sairaalan kuuluisuudella on hämäriä puuhia, joita yritetään piilotella monen hengen voimin.

Heron ohjelmistossa nyt uudelleen alusta aloittavan Residentin näyttelijäjoukossa vilahtelee monissa tunnetuissa sarjoissa ja elokuvissa esiintyneitä kasvoja. Devonin työtoveri Nicolettena nähdään mm. Kosto– ja Perhesiteet-sarjoista muistettava Emily VanCamp. Kanadalainen Bruce Greenwood hankki sairaalasarjakokemusta jo 1980-luvulla Sairaalan sykkeessä ja tämän vuosituhannen puolella hän on tähdittänyt Star Trek -leffoja. Matt Czuchryllä oli vakiorooli lakidraamassa The Good Wife ja Jane Leevesillä Frasierissa. CSI: New Yorkin Melina Kanakaderes on tässäkin sarjassa se luotettavan näköinen tiimiläinen, joka ei turhia hössötä.

Residentin musiikkiraidalle on valittu kappaleita, jotka toimivat purkitetun naurun tapaan. Komediasta ei toki ole kyse, vaan samalla kun hahmon vuorosanat ja toiminta viittaavat siihen, että hän on esim. kulkemassa kohti unelmiaan, taustalla pärähtää varmuuden vuoksi vielä soimaan biisi, jossa metsästetään amerikkalaista unelmaa. Katsojan älyyn ei täysin luoteta tai siihen, että hän nopeista leikkauksista huolimatta jaksaisi keskittyä Residentin tapahtumiin muiden puuhiensa ohella. Mutta kun tätä tietää odottaa, Residentiä voikin katsella vaikka samalla, kun opettelee uuden ruokalajin valmistamista, kuuntelee hyvää podcastia, metsästää zombeja mobiilipelissä tai harrastaa näitä kaikkia yhtä aikaa.

Resident Herolla la 11.7.20 klo 22.40 alkaen (seuraava jakso pe 17.7. klo 23.30) ja Ruudussa.