Illalla tv:ssä: Huipputoiminta oli liian raskas Salma Hayekille – hävisi laiskuuttaan roolin Carrie-Anne Mossille

IMDb-arvosana on 7,2.

14.4.2024 06:00

Matrix-trilogian toisessa osassa Matrix Reloaded (2003) Morpheus saa Logoksen kapteeni Niobelta viestin, jossa hän kutsuu kaikki Siionin alukset hätäkokoukseen.

Sentinelien armeija on tulossa kohti Siionia, ja saavuttaa sen 72 tunnin kuluessa. Neolla ja muilla kapinallisilla on tehtävänään pelastaa Zionin kaupunki ennen kuin se tuhoutuu vihollishyökkäyksessä.

Ohjaajina Wachowskit. Pääosissa Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Monica Bellucci, Hugo Weaving, Jada Pinkett Smith sekä Harold Perrineau.

Salma Hayek kertoi Entertainment Weeklyn haastattelussa, että hän pyrki aikoinaan Matrix (1999) -elokuvaan näyttelijäksi. Hän kilpaili roolista Jada Pinkett Smithin, Carrie-Anne Mossin ja neljännen näyttelijän kanssa, jonka nimeä hän ei maininnut.

– Olin yksi neljästä finalistista Matrix-elokuvaan. Olimme läpäisseet monia esteitä, kuvaustestejä ja koe-esiintymisiä, Hayek kertoi.

– He toivat paikalle stunt-koordinaattoreita Aasiasta. Se oli fyysinen testi, Hayek kertoi.

Ennen toimintaelokuvien kuvausten aloittamista tehdään usein fyysinen testi näyttelijöitä varten, joissa kokeillaan, riittääkö heidän fysiikkansa rooliin. Hayek ei ollut valmistautunut tähän.

– Olen joustava ja ketterä, mutta olen laiska. En ole oikeastaan koskaan käynyt kuntosalilla. He sanoivat: ”Sinun täytyy juosta!” Minä tuumin, että minne? En päässyt edes huonetta ympäri, Hayek muisteli.

– Sitten tulee Jada, hoikka ja seksikäs kone, voi hyvä jumala. Hän oli todella hyvä. Se oli noloa! Hän oli niin hyvässä kunnossa, hän oli keskittynyt, hän oli kurinalainen, hän oli kykenevä, hän oli ylväs, Hayek maalaili.

Vaikka Pinkett-Smith oli selkeästi hyvä fysiikkatestissä, rooli meni tunnetusti lopulta Carrie-Anne Mossille. Pinkett-Smith sai kuitenkin Nioben roolin Matrix Reloadediin ja Matrix Revolutionsiin.

Hayek ei sillä kertaa saanut roolia, mutta hän sanoi käyttäneensä Pinkett-Smithiä inspiraatiota valmistautuessaan myöhempiin toimintarooleihinsa. ”Sinun täytyy olla kuin Jada”, Hayek mietti.

Elokuva on myös Netflixissä ja HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 14.04.2024 klo 21.00, Kutonen
  • To 18.04.2024 klo 22.10, TV5

Lue myös: Matrix 5 -tietoa ei otettu pelkästään ilosylin vastaan – fanit uhkaavat boikotilla – Episodi.fi

Lähde: Screen Crush

Lisää luettavaa