Matrix 5 -tietoa ei otettu pelkästään ilosylin vastaan – fanit uhkaavat boikotilla

Jotain aiemman pohjalle rakennettua tullaan näkemään.

8.4.2024 10:45

Wachoswki-sisarukset eivät olleet aikoinaan innokkaita tekemään jatko-osia, vaikka Warner Bros sellaista heiltä pyysi vuodesta 2003 saakka, ja lopulta neljäs osa tulikin. Joidenkin villien teorioiden mukaan Lilly Wachowski kuitenkin yritti tehdä The Matrix Revolutionsista sellaisen, ettei jatkoa enää tulisi.

Jos teoria pitää paikkansa, Wachowskin yritys meni mönkään, sillä viides osa varmistui vastikään. Wachowskeja ei ole mukana ohjaajana, sillä siinä pestissä toimii Drew Goddard, joka tunnetaan Quentin Tarantinon tyyliä tavoittelevasta elokuvasta Bad Times at the El Royale sekä kauhuleffasta Cabin in the Woods. Muita elokuvia hänellä ei vielä ole ohjaajana meriiteissään.

Ensimmäinen Matrix-elokuva julkaistiin vuonna 1999.

Molemmat elokuvat ovat varsin mukiinmeneneviä tapauksia – eivät huonoja elokuvia, joten pieni toivo elää, että Matrix 5 olisi kelpo elokuva. NME kertoo, että osa faneista kuitenkin on jo heittänyt kirveensä kaivoon, ja aikoo boikotoida elokuvaa, koska Wachowskeista kumpikaan ei ohjaa.

– Minulle kelpasi uusi Star Wars ilman George Lucasia, mutta uusi Matrix ilman kumpaakaan Wachowskin sisaruksista tuntuu syvältä pyhäinhäväistykseltä, eräs fani sanaili somepalvelussa X.

Toinen toivoi, että Wachowskeilla olisi sananvaltaa käsikirjoituksessa. Silloin hän olisi jatko-osan kannalla. Aiempien tietojen mukaan Lana Wachowski olisi mukana ainakin tuottajana.

Elokuvan juonesta ei ole vielä tietoa. Warner Brosin Jesse Ehrman sanoi, että tarina rakentuu aiemmin nähdyn pohjalle, eikä se luovi siitä peruskaavasta kauas, joka teki alkuperäisistä elokuvista suosittuja.

Vielä ei ole tiedossa sekään, ketä elokuvassa näyttelee. Keanu Reevesin ja Carrie-Anne Mossin paluuta ei ole vahvistettu.

Alla The Matrix Resurrectionsin traileri. Sen voi katsella palvelusta HBO Max.

Lähde: NME

 

Lisää luettavaa