Illalla tv:ssä: Hukkuneet suomalaisnuorukaiset herättävät kysymyksiä – kuka tämän teki?

Liian monta liian lyhyessä ajassa.

12.12.2022 17:32

Viime vuonna C Moren katsojatilastojen kärkeen paukahtanut rikossarja Hautalehto nähdään tästä päivästä eteenpäin viimein myös vapailla kanavilla. Sarjan ensimmäinen kausi nappaa koukkuunsa persoonallisuudellaan: Pittoreskin jouluinen Porvoo kokee nuoriin miehiin kohdistuvan rikosaallon. Jutun paisuessa myös KRP astuu kehiin.

Christian Rönnbackan romaaniin pohjautuva Hautalehto: Kylmä syli omaa sisältöä, jonka uskottavuudesta voidaan olla montaa mieltä. Paikallisen jalkapalloseuran jäseniä kuolee kuin lyhyessä ajassa epäilyttävän monta. Silti kuluu aikaa ennen kuin kukaan alkaa aavistella asialla olevan yksi ja sama tappaja. Samalla poliisilaitoksen johtaja voi vetäytyä juopottelemaan ilman, että se kostautuu kenellekään millään tapaa. Ja laitokselle saapuu uutena vahvistuksena nuorukainen, jonka pääsy poliisiksi on kaiken kaikkiaan pieni ihme.

Tutkinnan vetovastuussa on epämääräiseen avioerokuvioonsa juuttunut Antti Hautalehto (Mikko Leppilampi). Hautalehdon luotettavuutta ei ole syytä epäillä, vaikka äijä pikaistuksissaan ampuu ylitsevuotavan joulumielisen naapurinsa (Petri Kotwica) kausikoristeet seulaksi ja tuikkaa ex-vaimonsa esineistöä tuleen. Mutta kaikesta tästä huolimatta Hautalehdon aloituskausi ei luhistu kasaan – jostakin tuntuu aina löytyvän kutakuinkin hyvä selitys joka asiaan. Myös Mustan jään ohjanneen Kotwican ja osaavan näyttelijäkunnan käsissä sarjan hahmoista kehkeytyy kiinnostavia ja eläviä.

Hautalehdon hyviksi puoliksi voi lukea lisäksi kinemaattisen ilmeen. Sen ansiosta jouluinen Porvoo näyttää yhtä aikaa kuin pramealta postikortilta Joulupukin maasta, mutta silti sen verran arkiselta, ettei sitä luule vain matkailumainokseksi. Henkirikosvyyhtiähän tässä pengotaan, eikä liimata mitään kiiltokuvia.

Sarjan käsikirjoituksesta vastaa Veli-Pekka Hänninen (Riisuttu mies), joka on jatkanut tehtävässään myös sen toisella kaudella. Niin ikään Mikko Leppilammen tähdittämän kakkoskauden on lupailtu saapuvan C Morelle viimeistään vuonna 2024.

 

Hautalehto: Kylmä syli MTV3:lla alkaen ma 12.12.22 klo 21, uusinnat tiistaiöisin samalla kanavalla ja jaksot myös perjantaisin AVAlla ja Subilla sekä koko kausi C Morella.

Lisää luettavaa