Illalla tv:ssä: Johtivatko vuosikymmenten takaiset kaunat kahteen veritekoon?

BBC/House Productions

Kaivoskaupungin tiiviissä yhteisössä kiehuu.

Vuonna 2004 keskisessä Englannissa tapahtui kaksoissurma, joka käynnisti yhden maan siihen asti suurimmista ajojahdeista. Pienen kaivoskaupungin elämää järkyttivät nuoren morsiamen ja iäkkään ex-kaivosmiehen murhat. Jälkimmäiseen tapaukseen liittyi erikoinen surmaväline, jousipyssy.

Rikosdraama Sherwood ammentaa Nottinghamshiren vuoden 2004 tapauksista. Ammentaa tarkoittaa tässä tapauksessa kauhomista reikäkauhalla, sillä alkuperäisistä tapauksista sarjaan on otettu lähinnä vain kaivoskaupunkiteema, murhien määrä ja satojen poliisien käyttäminen jousipyssymurhaajan jahtiin. Se kuitenkin riittää. Ei aina tarvitse seurata orjallisesti historiaa. Sherwoodin luoja James Graham on yhdistellyt tosielämän palasia itse kehittelemäänsä palapeliin mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi.

Sherwoodin jännitteet syntyvät pienen yhteisön henkilöiden pitkistä ja kitkaisista taipaleista. Margaret Thatcherin ajan rajut lakkokiistat ovat yhä monien työläisten muistissa. Rikostarkastaja Ian St Clair (David Morrissey, The Walking Dead) joutuu taistelemaan itsensä kanssa, jotta hän pystyisi toimimaan oikein. Pitääkö suojella omiaan, vai tehdä vain sokeasti niin kuin laki määrää? Samaa kysymystä hän on käynyt läpi myös aloittelevana poliisina.

Sarjan näyttelijäkunta on rooleihinsa sopivan rosoista. Monet heistä nähtäneen myös sarjan seuraavalla kaudella. BBC:ltä on vahvistettu hiljattain, että Graham tiimeineen on tekemässä sarjan toista tuotantokautta.

 

Sherwood Yle tv1:llä torstaisin alkaen 21.7.22 klo 1§.05 ja jaksot myös Yle Areenassa.