Illalla tv:ssä: Kuka vaanii kuulun tv-kasvon henkeä?

Ystävällisten hymyjen taakse kätkeytyy salaisuuksia.

9.7.2020 18:01

Suoratoiston aikana eräs ammattikunta on hiipumassa lähes unohduksiin. Kun vielä esim. 1960-luvulla myös nykyisen MTV3:n edeltäjällä oli tv-kuuluttajia, nyt heitä näkee Suomessa lähinnä enää Ylen kanavilla. Samalle vuosikymmenelle sijoitettu uusi ranskalaissarja Kuuluttaja tekee sen, mitä tosielämän tv-kuuluttajien kanssa ei yleensä tapahdu: Se näyttää, mitä tämä sievästi hymyilevä ja ystävällisen oloinen ammattikunta tekee kulissien tuolla puolen.

Marie Gillain esittää Christineä, jonka ”vierailuja” tavallisten kansalaisten olohuoneisiin rakastetaan niin paljon, että hänen ympärillään parveilee innokkaita faneja tungokseksi asti. Vaikka Christine on selvästi alansa huippu, hänen halunsa edetä urallaan näyttää törmäävän nk. lasikattoon. Vakavasti otettavaa asiaohjelmaa tekemään haluava nainen aikoo pitää kuitenkin päänsä, mutta huolitelluista puvuista, rauhallisista äänenpainoista ja miellyttävästä käytöksestä huolimatta tv-alan väki ei aina olekaan sitä miltä näyttää. Niinpä studiosta löytyy jo ensimmäisessä jaksossa ruumis – tai siltä ainakin vaikuttaa.

Pari vuotta sitten valmistunut sarja sekoittaa näppärästi rikosmysteeriä ja jännitysdraamaa. Hahmot ovat tapahtuma-ajan huomioon ottaen uskottavia, elävän oloisia. Esim. Christinen tytär ja poika on kuvattu sellaisina kuin ennen some-aikaa eläneet nuoret viattomuudessaan usein olivat.

Kuusijaksoista kokonaisuutta esitetään Yle Teema & Fem:illä tällä viikolla torstai- ja perjantai-iltoina, ja ensi viikosta keskiviikosta perjantaihin – eli La otra mirada – Toinen katse -periodidraaman esityspaikalla.

Kuuluttaja Yle Teema & Femillä to 8.7.20 klo 20.01 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa