Illalla tv:ssä: Kylmää sotaa Helsingissä

Kotimainen uutuussarja käynnistyy.

8.2.2021 14:31

Hehkeä laulajatar muuttuu takahuoneessa tappokoneeksi ja toisaalla taas amerikkalainen suurlähettiläs ottaa löylyjä eräsaunassa. Tällaiset ovat tunnelmat, joissa kotimainen uutuussarja Nyrkki käynnistyy.

Periodisarjoja on totuttu näkemään meillä enemmän ulkomaan tuontina, ellei mukaan lasketa kotimaisista elokuvista minisarjoiksi saksittuja kokonaisuuksia. Nyrkki on kuitenkin suoraan tv-sarjaksi mietitty jännittävä draamasarja, ja tämä toimii sen eduksi vähintään siinä, ettei elokuvissa käyvä yleisö tiedä ennalta sen kulusta.

Kovan luokan suomalaistähtiä (Krista Kososesta Hannu-Pekka Björkmaniin ja Samuli Vauramosta Olavi Uusivirtaan) vilisevä Nyrkki on lyhyesti kuvattuna tarina siitä, kuinka vieraiden suurvaltojen agentit yrittävät sotkea Suomen presidentinvaaleja 1950-luvulla. Kylmä sota roihuaa, eikä kukaan ole välttämättä sitä, mitä leppoisa ulkokuori antaa ymmärtää. Mukana on myös tosielämän hahmoja, kuten aikansa kohahduttaviin naistähtiin lukeutunut Tabe Slioor (1926 – 2005), tässä sarjassa Jessica Grabowskyn mehukkaasti tulkitsemana.

Nyrkille on lupailtu jo ennakkoon myös toista kautta, vaikka se ei ole sarjana helpoimpia niin tekijöillensä kuin katsojilleenkaan. AJ Annilan (mm. Ikitie, Sauna) luotsaamalla aloituskaudella näkyy yli puolen vuosisadan takaisesta maailmasta niin paljon kuin budjetti on antanut myöten. Katsojille sarja muodostuu hankalaksi lähinnä silloin, jos sen ripeitä käänteitä luulee voivansa seurata vain ns. toisella silmällä. Tästä kyydistä putoaa sillä tavoin nopeasti.

 

Nyrkki Elisa Viihteellä ja MTV3:lla ma 8.2.21 klo 21 alkaen.

Lisää luettavaa