Illalla tv:ssä: Loistava Emilia Clarken draamaelokuva – some raivosi tästäkin leffasta

IMDb-arvosana on 7,4.

20.5.2024 04:30

Illan tv-tarjonnassa on romanttinen draama Kerro minulle jotain hyvää (2016). Elokuva voitti Yhdysvalloissa People’s Choice -palkinnon. Se on saanut myös useita muita palkintoja.

Leffa kertoo Lou Clarkista, josta tulee Willin hoitaja. Will on neliraajahalvaantunut mies, joka on menettänyt elämänhalunsa tilansa vuoksi. Lou ei halua että Will luovuttaa, vaan päättää saada hänet nauttimaan jälleen elämästä. Elokuva perustuu Jojo Moyesin menestysromaaniin.

Episodin arvostelussa elokuva sai kolme tähteä:

”Elokuvaa on kritisoitu siitä, että se muka toimisi propagandana tietynlaisille ratkaisuille vaikeissa elämäntilanteissa. Moiseen se on aivan liian kevyt tekele. Kyseessä on kuitenkin käytännössä etuoikeutetulle (nais)yleisölle tarkoitettu voimaannuskokemus Loun matkan myötä.”

Elokuva herätti kimmastuksen tunteita joissakin katsojissa myös muista syystä. Kaikkien mielestä ei ollut hyvä asia, että Williä näyttelee liikuntakykyinen näyttelijä (Claflin) eikä oikeasti neliraajahalvaantunut. Sitäkään ei katsottu hyvällä, että Will haluaa kuolla. Sen katsottiin antavan väärän viestin vammaisen ihmisen elämän arvosta.

Rooleissa nähdään Clarken lisäksi Sam Claflin, Janet McTeer, Jenna Coleman, Matthew Lewis ja Brendan Coyle. Leffassa näyttelee Clarken lisäksi myös toinen Game of Thrones -tähti Charles Dance.

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ma 20.05.2024 klo 21.00, Nelonen
  • Su 26.05.2024 klo 15.10, Nelonen

Lue myös: Aivonsa pysyvästi vaurioittanut Emilia Clarke täytti 37 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa