Aivonsa pysyvästi vaurioittanut Emilia Clarke täytti 37 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Osa aivoista lakkasi toimimasta.

24.10.2023 05:30

Game of Thrones (2011–2019) -sarjasta maailmanmaineeseen ponnahtanut Emilia Clarke täytti 23. lokakuuta 37 vuotta. Sarjan suosion siivittämänä hän on tehnyt isoja elokuvia, mutta kenties varsinainen superhitti on jäänyt uupumaan.

Game of Thronesin jälkeen Clarke näytteli Terminator- ja Star Wars -maailmoissa elokuvissa Terminator Genisys (2015) ja Solo: A Star Wars Story (2018). Molemmat jäivät aika laimeiksi tapauksiksi, eivätkä ne menestyneet odotetulla tavalla myöskään lippuluukulla. Viimeisin rooli Clarkelta on Marvel-sarja Secret Invasion, joka ei niin ikään saanut hyvää vastaanottoa.

Terminator- ja Star Wars -elokuvien välissä ilmestyi valonpilkahduksena leffa nimeltään Kerro minulle jotain hyvää, jossa hän näytteli yhdessä Sam Claflinin kanssa, ja mukana oli myös Game of Thrones -tähti Charles Dance. Elokuva on enimmäkseen pidetty, ja Episodin kolmen tähden arvostelussa Clarkea kutsuttiin leffan ”hengeksi ja elämäksi”.

Kerro minulle jotain hyvää. Emilia Clarke ja Sam Claflin.

Vaikka Clarkelta puuttuisikin se kaikista suurin menestys elokuvien puolella, hän on silti taitava näyttelijä. Sen todistaa neljä Primetime Emmy -ehdokkuutta, jotka hän sai Game of Thrones -sarjasta.

Näyttelijäkoulunsa hän kävi Lontoon Drama Centerissä, ja Clarke esiintyi useissa näytelmissä, kunnes hän teki televisiodebyyttinsä lääketieteellisessä saippuaoopperassa Doctors vuonna 2009. Hän oli tuolloin 22-vuotias.

Broadwaylle Clarke pääsi vuonna 2013 näytelmään Aamiainen Tiffanylla. Tuolloin hän oli jo ollut muutaman vuoden mukana Game of Thronesissa.

Terminator Genisys.

Clarken mukaan on ihme että hän kykenee enää puhumaan

Tähti sai Game of Thrones -kuvausten aikaan kaksi aivovaltimopullistumaa. Toinen meni infarktin asteelle, ja tapaukset olivat niin vakavia, että hänen aivonsa vaurioituivat pysyvästi.

– Sellaisesta saa paljon perspektiiviä. On ihmeellistä, että pystyn puhumaan, toisinaan jopa hyvin, ja elämään elämääni täysin normaalisti ilman minkäänlaisia seurauksia, vaikka osaa aivoistani ei enää voi käyttää, Clarke ihmetteli BBC:n Sunday Morning -ohjelmassa vuonna 2022.

– Kuulun todella, todella, todella pieneen vähemmistöön, joka voi selvitä tällaisesta, näyttelijä painotti.

– Aivoistani puuttuu aika paljon! Se saa minut aina nauramaan, hän lisäsi.

– Aivohalvaus on periaatteessa sellainen, että heti kun jokin aivojen osa ei saa verta sekunnin ajan, se on poissa. Veri etsii siis toisen reitin kiertääkseen, mutta se osa, joka puuttuu, on siis poissa, Clarke valisti.

Näyttelijän muisti on pysynyt myös ennallaan. Hän kertoi muistavansa kahden ja puolen tunnin näytelmän repliikit unohtamatta yhtäkään.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Emilia Clarkesta

Hänellä oli kolmesta kuuteen työpaikkaa ennen Game of Thrones -sarjaan pääsyä. Hän työskenteli muun muassa puhelinkeskuksessa, baarityöntekijänä ja ravintolan tarjoilijana.

Clarke on taitava laulaja.

Hän on innokas reppureissaaja, ja hän on matkustanut Intiassa, Thaimaassa, Laosissa, Kambodžassa, Vietnamissa ja Etelä-Afrikassa.

Korvasi Tamzin Merchantin Daenerys Targaryenin roolissa Game of Thronesissa (2011) pilottijakson kuvausten jälkeen.

Hänen silmissään on keskusheterokromia. Molemmat iirikset ovat harmaan siniset ulkoreunalla ja pähkinänruskeat sisäreunalla.

Väittää, ettei häntä useinkaan tunnisteta ulkona, jos hänellä ei ole pitkää, platinablondista peruukkia, jollaista hän käytti Game of Thronesissa (2011).

Uusia elokuvia on luvassa

Tähdeltä on tulossa kaksi uutta elokuvaa. Toinen on nimeltään McCarthy, ja hän näyttelee siinä Michael Shannonin kanssa. Shannon puolestaan esittää nimiroolissa poliitikko Joseph McCarthya.

Toinen elokuva on nimeltään An Ideal Wife, jossa Clarkella on pääosa. Hän näyttelee Oscar Wilden vaimoa Constance Lloydia. Elokuvassa Clarken hahmo johtaa korsetteja vastustavaa liikettä.

Emilia Clarke on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Uuden scifi-sarjan ruotsitar Rebecca Ferguson täytti 40 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, IMDb, Film News

Lisää luettavaa