Illalla tv:ssä: Mainio Angelina Jolie -elokuva – näyttelijältä lensi oksennus kohtauksen ahdistavuuden vuoksi

IMDb-arvosana on 7,2.

Illalla esitetään televisiosta kehuttu Murtumaton (2014). Elokuva on myös Netflixissä.

Draamaelokuva perustuu japanilaisten vangiksi jääneen pitkänmatkanjuoksija Louis Zamperinin elämään ja Laura Hillenbrandin hänestä kirjoittamaan elämäkertaan Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption.

Näyttelijöinä nähdään Jack O’Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Miyavi, Finn Wittrock, Jai Courtney, Maddalena Ischiale, Vincenzo Amato, John Magaro sekä Luke Treadaway. Ohjauksesta vastaa Angelina Jolie.

Episodin arvostelussa kirjoitettiin seuraavasti:

”Sanomattakin selvää, että brittinäyttelijä Jack O’Connellin (s. 1990) roolisuoritus on keskeinen elokuvan onnistumisen kannalta. O’Connell heittäytyy vaativaan rooliinsa koko sydämellään ja ruumiillaan. Hänen muodonmuutoksensa vahvasta urheilijamiehestä aliravituksi ja heikentyneeksi sotavangiksi on vaikuttavaa seurattavaa. Zamperinin kokemukset koettelevat inhimillisen sietokyvyn rajoja ja O’Connell tulkitsee koskettavalla herkkyydellä ja voimakkaalla läsnäololla näitä haastavia vaiheita. Kiitettäviä roolisuorituksia tekevät myös sivuosien näyttelijät. Japanilainen rokkari Miyavi on yhtä lailla unohtumaton ensimmäisessä elokuvaroolissaan.

Murtumaton on kaunis ja koskettava elokuva. Veteraanikuvaaja Roger Deakinsin työnjälki on upeaa katsottavaa. Monivaiheinen selviytymistarina inspiroi vahvasti yli valkokangasajan viiden tähden arvoisesti. Elokuva herättää toivoa ja pitää sisällään tärkeää sanomaa anteeksiannosta ja itseensä uskomisesta. Se osoittaa myös millainen merkitys muiden valamalla uskolla voi vaikeina hetkinä olla.”

Näyttelijä Miyavi joutui oksentamaan kuvauksissa. Häntä uhataan eräässä tukalassa kohtauksessa aseella, joka oli näyttelijälle niin järkyttävää ja rankkaa, ettei hän pystynyt hillitsemään itseään. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 15.07.2022 klo 21.00, TV5
  • Su 17.07.2022 klo 00.05, TV5

Lue myös: Marvel-leffa Eternalsin ohjaaja otti yllättäen inspiraatiota DiCaprion The Revenant -elokuvasta | Episodi.fi

YouTube video