Illalla tv:ssä: Näin turistirysä muuttui tappajan saalistuspaikaksi

Suden jäljet hämmentävät rikostutkimusta.

28.1.2023 19:30

Onko Halloween siirtynyt paikaltaan, kun kurpitsankaivertaminen on täydessä käynnissä ja naamiohyypiö terrorisoi pikkukylää? Ihmisen ja suden sekoitukselta näyttävä murhaaja rikkoo maaseudun rauhan iskemällä kyläläisten kimppuun yön pimeydessä. Tassunjälkiä ja metallikynsien raapaleita jälkeensä jättävä peto hämmentää myös rikosylikomisario Barnabya (Neil Dudgeon) – miten urbaanilegenda on äkisti muuttunut todeksi?

Midsomerin murhilla (Midsomer Murders) ei ole ollut perinnettä Halloween-jaksojen osalta, vaikka moni muu pitkäikäinen sarja sitä juhlistaa joulun ohella. Sarjan 22. kausi kuitenkin polkaistaan liikkeelle juuri teemajaksojen perinteisimpiä jippoja käyttäen.

Tuotantokauden muissakin jutuissa on mukana naamioita ja yliluonnollisuutta. Kuivakka huumori ja maalaisjärki ovat silti ne seikat, joilla Barnaby apulaisineen ratkovat myös tämän kauden mysteerit.

Vierailevina tähtinä tässä 12 jakson rupeamassa ovat mukana mm. Mark Williams, Lizzy McInnery, Adrian Edmondson ja David Rubin. On genren klisee, että tutuin vierailjakasvo on tarinan syyllinen, mutta Midsomerin murhissa ratkaisu ei aina löydy niin helposti. Ehkäpä siinä on myös syy, miksi sarja jatkuu kotimaassaan jo 23. kautta.

 

Midsomerin murhat Yle tv1:llä lauantaisin alkaen 28.1.23 klo 19.40 ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa