Illalla tv:ssä: Onko tämä oudoin Bond-leffa? Myös alku poikkeaa muista 007-elokuvista

IMDb-arvosana on 6,8.

Tänään nähdään televisiosta elokuva 007 – Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa (1969).

Salainen agentti James Bond saa tehtäväkseen soluttautua Sveitsiin, jonne Spectre-johtaja Ernst Stavro Blofeldin (Telly Savalas) epäillään piiloutuneen. Hän saa aisaparikseen määrätietoisen ja seikkailunhaluisen Teresan (Diana Rigg).

Blofeld löytyy Alpeilta, jossa hän hautoo miljoonien ihmisten surmaamisen mahdollistavaan joukkotuhoaseeseen liittyvää suunnitelmaa. Australialaisnäyttelijä George Lazenbyn ainoan Bond-seikkailun ääniraidalla laulaa Louis Armstrong. Elokuva on kolmen Bond-seikkailun leikkaajana aiemmin työskennelleen Peter R. Huntin esikoisohjaus.

James Bondista tulee mieleen lähinnä tietyt nimet – Sean Connery, Roger Moore, Daniel Craig ja Pierce Brosnan. Mutta Bondia on esittänyt myös Lazenby. Hän on tämän illan Bond-elokuvassa kaikkien tuntema sliipattu salainen agentti.

Lazenby palkattiin rooliin aikoinaan Conneryn jälkeen. Hän esitti roolia kuitenkin vain yhden elokuvan ajan. Hän ei tullut kuvauksissa toimeen ohjaajan Huntin eikä naispääosan esittäjä Riggin kanssa. Rigg piti Lazenbya omahyväisenä, eikä häntä myöskään pidetty Conneryn veroisena Bondina. Lazenby olisi kuitenkin omien sanojensa mukaan voinut jatkaa roolissa.

Elokuvan alkutekstien aikana nähtävä hetki poikkeaa niin ikään muista Bond-leffoista. Kun 007 näkyy aseen piipusta, hän tipahtaa toiselle polvelleen ennen ampumista.

Leffa on myös Elisa Viihde Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ma 11.07.2022 klo 21.00, Nelonen
  • Pe 15.07.2022 klo 23.05, Nelonen

Lue myös: Nämä kaikki näyttelijät kieltäytyivät agentti 007:n roolista – syytkin ovat selvillä | Episodi.fi

YouTube video
Lähde: Wikipedia