Nämä kaikki näyttelijät kieltäytyivät agentti 007:n roolista – syytkin ovat selvillä

Pestiä tarjottiin Liam Neesonillekin. Vaimo kielsi!


Hugh Jackman

Hugh Jackman olisi voinut pukea harmaan puvun yllensä, ladata Walther PPK:n ja napata Aston Martinin avaimet taskuunsa, mutta hän jätti kokemuksen väliin. Jackman kieltäytyi roolista, koska Bondin seikkailut olivat hänen mielestään muuttuneet liian naurettaviksi ja hauskoiksi Pierce Brosnanin loppuvuosien aikana. Hän olisi halunnut vapaat kädet synkemmän Bondin kehittämiseen, mutta ei ilmeisesti saanut sellaisia.

 


Richard Burton

Myös Hollywood-legenda Richard Burton olisi voinut niin ikään olla 007, mutta rooli päätyi lopulta Sean Connerylle. Burton ei kuitenkaan olisi välttämättä ottanut roolia vastaan, sillä hänellä ei ollut uskoa projektiin ja piti sitä ”epävarmana konseptina”. Skeptisyydestään huolimatta, hän olisi mahdollisesti suostunut rooliin, mutta hän vaati naurettavan suurta palkkaa.

 


Cary Grant

Toinen legenda Cary Grant jätti myös roolin väliin. Hän piti itseään jo liian vanhana Bondiksi, sillä hänen ikänsä läheni kuuttakymmentä. Ikä ei tuntunut haittaavan Roger Moorea, sillä hän teki 007 ja kuoleman katse -elokuvan 57-vuotiaana.

 


Liam Neeson

Taken (2008) -elokuvasta toimintatähtien eliittiin noussut Liam Neeson on hänkin kieltäytynyt James Bond -roolista, vaikka häntä houkuteltiin siihen ahkerasti. Päätös oli lopulta helppo, sillä hänen tuolloinen naisystävänsä Natasha Richardson ei olisi mennyt Neesonin kanssa naimisiin, jos hän olisi ottanut roolin vastaan. Avioliitosta sentään tuli pitkä ja onnellinen. Neeson oli tosin itsekin varuillaan roolin suhteen, sillä hän ei halunnut leimautua toimintatähdeksi – ehkäpä Taken olisi sitten kannattanut jättää tekemättä! Rooli meni lopulta Pierce Brosnanille.

 


Clive Owen

Clive Owen voisi olla habitukseltaan aika sopiva James Bondiksi. Roolia tarjottiinkin hänelle ja asiat etenivät neuvotteluasteelle saakka. Hän kuitenkin jätti pestin väliin, sillä tuottajat kieltäytyivät maksamasta hänelle prosenttiosuutta elokuvien tuotoista. Rooli meni Daniel Craigille.

 


Clint Eastwood

Entäs Clint Eastwood? Hänellekään ei rooli kelvannut. Eastwoodilla oli mahdollisuus rooliin Sean Conneryn jälkeen, mutta koki skottinäyttelijän asettaneen tason niin korkealle, ettei halunnut periä roolia häneltä.

 


Burt Reynolds

Burt Reynolds on myöntänyt, että häntä kaduttaa kieltäytyminen Bondin roolista. Hän koki, ettei yleisö hyväksyisi ”niin amerikkalaista” näyttelijää rooliin.

 


Mel Gibson

Myös Mel Gibsonilla olisi ollut mahdollisuus päästä kansainvälisten agenttiseikkailujen makuun 007-roolissa. Hänelle tarjottiin roolia 80-luvulla Roger Mooren aikakauden jälkeen, mutta hän ei yksinkertaisesti halunnut sitä. Gibsonin sijaan tuottajat palkkasivat Timothy Daltonin.

 


Ralph Fiennes

Voldemort – ei kun siis Ralph Fiennes olisi saattanut olla 007. Hän kuitenkin pelkäsi roolin olevan liian sitouttava. Hän myönsi myös epäilleensä, että joka tapauksessa tuottajat halusivat rooliin ennemmin Pierce Brosnanin kuin hänet. Fiennesistä tuli myöhemmin Bondin pomo M.

Lähde: Screen Rant

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut