Illalla tv:ssä: Sairaala kaaoksen vallassa

Greyn anatomian uusimmalla tuotantokaudella luotetaan ajankohtaisuuteen.

4.1.2021 15:32

Kun jokin sarja ylittää 15. tuotantokauden rajapyykin, se selvästikin on suosittu. Mutta miten säilyttää tuon suosion taso?

Sairaaladraama Greyn anatomia jatkoi 17. tuotantokaudelleen Yhdysvalloissa marraskuussa. Nyt nämä tuoreet jaksot nähdään myös Suomen Liv-kanavalla. Tuoreus on käsinkosketeltavaa: tohtori Meredith Greyn (Ellen Pompeo) työpaikalla Grey Sloan Memorialissa vallitsee suorastaan kaaos covid-19-epidemian vuoksi. Suojavarusteista on pulaa, Grey itse ei ole tehnyt yhtään leikkausta aikoihin, sillä osastot on järjestelty täysin uusiksi tarttuvan taudin takia.

Tohtori Webber (James Pickens Jr.) palaa vanhalle työpaikalleen varsin muuttuneisiin olosuhteisiin. Hänen pitäisi olla poissa, mutta kaikki tarvitaan hätiin. Eturintamassa olevat ovat kovimmilla, sillä sadannen suruviestin toimittaminen yhden päivän sisään käy todella hermojen päälle. Koronaviruspotilaiden lisäksi sairaalassa yritetään järjestää hoitoa tavallisemmille tapauksille, mutta omaisten tunteenpurkaukset luovat yllättäviä riskejä. Tässä tilanteessa halaus voi olla yhtä vaarallinen kuin isku nyrkillä.

Ajankohtaisuus suo Greyn anatomian katsojalle mahdollisuuden jonkinlaisen vertaistuen saamiseen. Mutta sarjan peruspilareita ovat kuitenkin edelleen sen hahmojen väliset suhteet ja pyrkimys mahdollisimman autenttisen tuntuiseen lääkärintyön kuvaamiseen. Ensin mainittujen voi odottaa kehkeytyvän tirisevän kuumiksi koska tahansa, jälkimmäisen osalta Greyn anatomian käsikirjoittajat välttelevät luulotautisten ja pikkuvaivoista kärsivien tuomista vastaanotolle. Onhan dramaattisempaa, kun kymmenhenkinen tiimi operoi esim. vaikeasti palaneen potilaan ympärillä hiki maskissa.

 

Greyn anatomia Livilla maanataisin 4.1.21 klo 21.00 alkaen ja Ruudussa.

Lisää luettavaa