Illalla tv:ssä: Tässäkö erikoisin Bond-leffa? Myös alku poikkeaa muista 007-elokuvista

IMDb-arvosana on 6,8.

24.6.2024 06:00

Tänään esitetään televisiossa elokuva 007 – Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa vuodelta 1969.

Salainen agentti James Bondille annetaan tehtäväksi soluttautua Sveitsiin, missä Spectre-järjestön johtajan Ernst Stavro Blofeldin (Telly Savalas) uskotaan piileskelevän. Hän saa kumppanikseen päättäväisen ja seikkailunhaluisen Teresan (Diana Rigg).

Blofeld löydetään Alpeilta, missä hän suunnittelee joukkotuhoasetta, joka mahdollistaisi miljoonien ihmisten tappamisen. Australialaisnäyttelijä George Lazenbyn ainoa Bond-elokuva sisältää Louis Armstrongin laulaman ääniraidan. Elokuvan on ohjannut Peter R. Hunt, joka toimi aiemmin kolmen Bond-elokuvan leikkaajana.

George Lazenby ja Telly Savalas elokuvassa 007 – Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa (1969).

James Bondista tulee mieleen lähinnä tietyt nimet – Sean Connery, Roger Moore, Daniel Craig ja Pierce Brosnan. Mutta Bondia on esittänyt myös Lazenby. Hän on tämän illan Bond-elokuvassa kaikkien tuntema sliipattu salainen agentti.

Lazenby palkattiin rooliin aikoinaan Conneryn jälkeen. Hän esitti roolia kuitenkin vain yhden elokuvan ajan. Hän ei tullut kuvauksissa toimeen ohjaaja Huntin eikä naispääosan esittäjä Riggin kanssa. Rigg piti Lazenbya omahyväisenä, eikä häntä myöskään pidetty Conneryn veroisena Bondina. Lazenby olisi kuitenkin omien sanojensa mukaan voinut halutessaan jatkaa roolissa.

Elokuvan alkutekstien aikana nähtävä hetki poikkeaa niin ikään muista Bond-leffoista. Kun 007 näkyy aseen piipusta, hän tipahtaa toiselle polvelleen ennen ampumista. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ma 24.6.2024 klo 21.00, Nelonen
  • Pe 28.6.2024 klo 21.00, Nelonen

Lue myös: Ex-007 George Lazenby ehdotti uutta Bondia – Marvel-tähti olisi ”hullu” ja ”tarpeeksi röyhkeä” – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia

Lisää luettavaa