Illalla tv:ssä: Tässä on yksi parhaista kostoelokuvista – päätähti korvattiin kesken kuvausten potkujen vuoksi!

IMDb-arvosana on 8,2.

14.3.2024 04:30

Illalla voi katsella televisiosta leffan V niin kuin verikosto (2005).

Elokuva on dystooppinen ja poliittinen toimintatrilleri, jonka on ohjannut debyyttinään James McTeigue käsikirjoituksesta, jonka raapustivat Wachowski-sisarukset (Matrix) ja David Lloyd. Käsikirjoitus perustuu Alan Mooren, Lloydin ja Tony Wearen sarjakuvaan.

Elokuva sijoittuu tulevaisuuteen, jossa totalitaarinen hallinto on alistanut Ison-Britannian ikeensä alle. Tarinan keskiössä on V (Hugo Weaving), anarkisti ja naamioitunut vapaustaistelija, joka yrittää sytyttää vallankumouksen taidokkaiden terroritekojen avulla.

Seurakseen hän saa Evey Hammondin (Natalie Portman), joka ajautuu mukaan V:n tehtävään. Stephen Rea näyttelee etsivää, joka johtaa epätoivoista etsintää V:n pysäyttämiseksi. Synkeän visuaalisessa tarinassa sivutaan maailmanpolitiikan, korruption ja terrorismin teemoja.

Näyttelijöinä loistavat Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea, Stephen Fry sekä John Hurt.

Elokuvassa nähty maski löi läpi alakulttuureissa. Sitä on nähty niin Anonymous-ryhmän jäsenten päällä kuin eri asioiden puolesta taistelevien mielenosoittajienkin kasvoilla.

Joissain kohtauksissa V:n roolissa on James Purefoy, sillä hänet pestattiin alun perin rooliin. Näissä kohtauksissa hänen äänensä korvattiin Weavingin äänellä. Ohjaaja sanoi huomaavansa eron Purefoyn ja Weavingin välillä, mutta epäili huomaako yleisö.

Tuottaja Joel Silver sanoi aikoinaan, ettei Purefoyn ääni ollut tarpeeksi uhkaavan kuuloinen. Purefoy nauroi väitteelle, ja sanoi potkujensa roolista johtuneen luovista erimielisyyksistä. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • To 14.03.2024 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Netflixissä on nyt huippuluokan rikossarja joka myös naurattaa – tekijänä Snatch-ohjaaja – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa