Illalla tv:ssä: Todella upea nainen Kreikan auringossa

Kotisohvalta maailmalle.

30.7.2020 16:33

Maiden välillä matkustaminen on viime aikoina ollut jonkin verran tavallista haasteellisempaa. Jos pandemiapelko tai esim. omat ajalliset ja rahalliset resurssit eivät anna myöden reissaamiselle, suurinta matkakuumetta voi yrittää lieventää aihetta sivuavilla sarjoilla.

Suomalaisten tie on usein kulkenut Kreikkaan, johon lähtee myös elegantti brittilady Joanna Lumley neliosaisessa sarjassa Joanna Lumleyn Kreikka. Todella upeeta– komediasarjasta muistettava näyttelijä vie katsojan nyt niin paikkoihin, joissa perusturisti yleensä käy, mutta myös muutamia askeleita pidemmälle. Tavallinen turisti tuskin pääsisi esim. katsomaan kovin läheltä antiikin aarteiden entisöintiä tai kuulemaan paikallisen huipputähden konserttia ennen ajanlaskun alkua rakennetussa miljöössä. Saati sitten kilistelemään maljoja yhdessä tyylikkään kreivin kanssa tämän omassa huvilassa.

Virtuaalisena matkatoverina ja -oppaana Lumley on komediasarjataustastaan huolimatta asiallinen ja kunnioittava. Tämä ei silti tarkoita, että sarja olisi unettavan tylsä.

Vaikka jo Joanna Lumleyn Kreikan ensimmäisessä jaksossa porhalletaan niin Olympokseen kuin Delfoihin, jokaisesta kohteesta on poimittu mukaan jotakin oikeasti näkemisen ja kuulemisen arvoista, eikä näitä asioita käydä läpi hätiköidyn tuntuisesti. Lumleylla on aikaa istahtaa juttelemaan paikallisten kanssa – ja myös muiden matkailijoiden. Siitä tulee hyvä fiilis katsojallekin.

Joanna Lumleyn Kreikka Yle tv1:llä torstaisin 30.7.20 klo 19.00 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa