Yökukkujille tv:ssä: Uuden aikakauden aloittaneen supersankarileffan heikompi jatko-osa – kuvaukset olivat helvettiä ohjaajalle

IMDb-arvosana on 7,0.

Yöllä esitetään televisiosta supersankarielokuva Iron Man 2 (2010).

Iron Man -menestyksestä tuttu tähtikaarti palaa kameroiden eteen vauhdikkaassa toimintaseikkailussa. Yhdysvaltain senaatti vaatii Tony Starkia (Robert Downey Jr) luovuttamaan kehittämänsä Iron Man -puvun armeijan käyttöön, mutta mies kieltäytyy peläten sen joutuvan vääriin käsiin. Stark saa myös selville, että hänen keinosydämensä myrkyttää hänen verenkiertoaan kohtalokkaien seurauksin. Haasteita tarjoaa myös venäläinen Ivan Vanko (Mickey Rourke), Starkin isän entisen kollegan katkeroitunut ja kylmäverinen poika.

Episodin arvostelussa leffa sai kaksi tähteä:

”Hienovaraisen dynamiikan sijaan porskutetaan AC/DC:n tahtiin kaasu pohjassa täyteen ahdetusta kuvasta toiseen. Samanaikaisesti ei edetä mihinkään: Starkin ja tämän avustajan, Pepper Pottsin (Gwyneth Paltrow) välinen romanttinen jännite muistetaan vasta lopussa, ja päähenkilön kompleksinen isäsuhde tuntuu päälle liimatulta.

Sillisalaatiksi keitos paljastuu, kun oheen punotaan juonenlankoja alkoholismin ja kuoleman kaltaisten teemojen ympärille. Yksi elokuvan keskeisistä jännitteistä lepää siinä, että Starkin käyttämän rauta-asun teknologia pitää tämän hengissä, mutta samanaikaisesti vauhdittaa miehen kuolemaa. Stark prosessoi ahdistusta kääntymällä pullon puoleen, mutta toimivan päihdekuvauksen sijaan sivujuonne onkin vain laukaisualusta turhalle mekastukselle.”

Star Wars -sarja The Mandalorianin vetäjä Jon Favreau ohjasi elokuvan. Kuvaukset olivat kuitenkin kaikkea muuta kuin helpot. Marvelin johtoporras puuttui jatkuvasti asioihin, ja lopulta käsikirjoituskin piti kirjoittaa uusiksi – vaikka kuvaukset olivat jo käynnissä.

Marvel halusi elokuvaan enemmän S.H.I.E.L.D -tiedustelupalveluun liittyviä juonikuvioita. Tämä johtui siitä, että tarinan piti palvella laajemman Marvel Cinematic Universe -elokuvauniversumin kehittymistä sekä toimia pohjana The Avengers -elokuvalle. Kiistat kärjistyivät niin pahaksi, että Favreau kieltäytyi Iron Man 3 -elokuvan ohjaamisesta.

Iron Man 2 näkyy Neloselta kello 00.05. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut