Spider-Man: Homecoming

GENRE , , ENSI-ILTA 05.07.2017 TÄHDET

Spider-Man: Homecoming on erinomainen sarjakuvaelokuva. Ehkä jopa kaikkien aikojen paras supersankarin syntytarina, sillä se pystyy ohittamaan itse hahmon syntyyn liittyvät tylsät hetket.

Tobey Maguiren Hämähäkkimies oli ensimmäinen 2000-luvun versio koko naapuruston tutusta ystävällisestä sankarista. Sam Raimin ohjaamat kolme leffaa olivat viimeistä lukuun ottamatta erinomaisia. Onpa Spider-Man 2:ta pidetty jopa kaikkien aikojen parhaana Hämisleffana. Tobeyn emohämiksen jälkeen tuli Andrew Garfield. Garfieldin leffat kohtasivat pikaisen lopun, sillä The Amazing Spider-Man 3 joutui tuotantohelvettiin, eikä sitä saatu koskaan tehtyä kaikenlaisten kiireiden ja muiden esteiden takia.

Nyt on Tom Hollandin vuoro olla Hämähäkkimies. Jon Wattsin ohjaama Spider-Man: Homecoming vaikutti traileriensa perusteella jonkinlaiselta high school -komedian ja teinidraaman sekoitukselta, johon oli sekoitettu mukaan supersankarin syntytarina. Onneksi ennakkofiilikset eivät pitäneet paikkansa, vaikka leffassa onkin high school -komedian aineksia (sellaisia mitä voisi kuvitella Buffy, vampyyrintajappajassa olevan). Olihan Peter Parker kuitenkin lukiolainen, kun se kuuluisa radioaktiivinen hämähäkki näykkäisi häntä.

Homecoming jättää kertomatta koko syntytarinan alun. Sen kuinka Peter sai voimansa, ja hyppää suoraan siihen teini-Peterin kömpelöön elämänvaiheeseen, jolloin hän on etsimässä itseään ja löytämässä uusia voimiaan. Leffa esittelee Peterin voimat ikään kuin puberteettisena muutoksena, ja Robert Downey Jr. toimii huolehtivaisena isä-Iron Manina, joka kertoo Peterille kuinka kukat ja mehiläiset toimivat sekä miksi seittilingosta sinkoutuu tahmaista seittiä.

Nuoren Peterin elämässä on tietenkin muitakin tärkeitä ihmisiä. May-täti (Marisa Tomei) on nuorekkaan seksikäs ja huolehtivainen äitihahmo. Jacob Batalon on Peterin komediallinen apupoika Ned, joka onnistuu ärsyttämään läpi koko elokuvan. Peterin ihastus Liz (Laura Harrier), jota teini yrittää liehitellä parhaansa mukaan sekä muut sarjiksista tutut koulukaverit.

Peter on kuitenkin kyllästynyt ottamaan kiinni pelkkiä pikkunäpistelijöitä ja pyörävarkaita, ja etsii jotain isompaa, koska edes Iron Man ei tunnu löytävän aikaa tylsistyneelle teinipojalle. Sattuupa siis, että Korppikotka (Michael Keaton) aiheuttaa tuhoa New Yorkissa varastamalla alien-teknologiaa ja myymällä siitä valmistettuja tee-se-itse-aseita. Peter sotkeutuu kireitä punasinisiä trikoitaan myöten Korppikotkan suunnitelmiin ja sotkee samalla myös opiskelijaelämänsä melko pahasti.

Spider-Man: Homecoming on paras Hämisleffa, ja Holland on sarjakuville uskollisin Peter Parker. Homecoming on suorastaan riemastuttava sarjakuvaelokuva. Se on vauhdikas, paikoittain hykerryttävän hauska, jännä ja onnistuu jopa yllättämään kohtauksilla, jotka ohjaaja Watts on lainannut sellaisista kulttielokuvista kuten Vaihdetaan vapaalle, Ferris ja The Breakfast Club. Keaton onnistuu tuomaan Korppikotkaansa oikeaa inhimillisyyttä, eikä hahmo ole vain kasvoton uhka, vaan oikeasti Marvel-maailmojen parhaita pahishahmoja.


YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat