Illalla tv:ssä: Yksi maailman parhaita rikoselokuvia – yksi kohtaus on kuvattu ajallisesti väärinpäin

IMDb-arvosana on 8,9.

24.12.2023 07:00

Illan tv-viihteessä on todellinen klassikkoelokuva Pulp Fiction – Tarinoita väkivallasta (1994).

Palkkamurhaajat Jules Winnfield ja Vincent Vega etsivät varastettua salkkua mafiapomo Marsellus Wallacelta. Ikääntyvä nyrkkeilijä Butch Coolidge on sopinut häviävänsä seuraavan ottelunsa Wallacen kanssa. Elokuvan henkilöiden elämät kietoutuvat yhteen muodostaen sarjan outoja ja hauskoja tapahtumia.

Eräs Pulp Fictionin kohtaus olisi ollut liian vaarallinen kuvata normaalilla tavalla, joten tekijöiden täytyi turvautua pieneen ”optiseen harhaan”.

Kyseessä on kohtaus, jossa Uma Thurman makaa lattialla yliannostuksen kourissa. John Travoltan hahmon täytyy iskeä hänen sydämeensä neulalla adrenaliinia, mutta näin ei oikeasti tietystikään tehty.

Kohtaus kuvattiin niin, että Travolta ei iske Thurmania rintakehään, vaan hän vetää kätensä pois. Jälkituotannossa kohtaus käännettiin toisinpäin.

Leffasta löytyy paljon muutakin erikoista triviatietoa. Bruce Willisin ajama Honda Civic on sama kuin Pam Grierin Honda Jackie Brownissa. Sama auto nähdään myös Kill Bill: Volume 2 -elokuvassa parkkipaikalla. Sana fuck puolestaan kuullaan Pulp Fictionissa 265 kertaa.

Elokuva on Netflixissä ja Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 24.12.2023 klo 23.10, MTV Sub

Lue myös: Quentin Tarantino haukkui nykyleffojen aikakauden – huonoin Hollywoodin historiassa – Episodi.fi

Lähde: CNN

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia