Illalla tv:ssä: Yksi Suomen rikoshistorian tiukimpia neuvottelutilanteita

Draamaa Lahdessa.

6.1.2023 20:53

Kun maailma näyttää kääntyvän häntä vastaan, alkuun harmittoman oloinen taksinkuljettaja vetää esiin ison aseen. Asetelmasta tulee ehkä mieleen Martin Scorsesen Taksikuski, mutta nyt ei ole kyse siitä. Kotimainen uutuussarja Piiritys ammentaa 1990-luvun alussa Suomessa otsikoihin nousseen Ilpo Larhan tapauksesta.

Lööppeihin päätyneen parikymppisen Larhan roolissa nähdään Aikuiset-sarjasta tuttu ja sattumalta myös tämän kuolinvuonna syntynyt Elias Salonen. Ampuma-aseen kätensä jatkeeksi hankkinut Larha kuvataan Piirityksessä reteäksi nuorukaiseksi, joka ensin vaikuttaa hakevan oman käden oikeutta, mutta luisuu sitten rikoskierteeseen. Salonen vie roolia arvaamattomana pyssynheiluttelijana suvereenisti.

Takaumien halkoma tarina palautuu vähän väliä lahtelaisen kerrostalon luo, jossa Larha on valmiina mihin tahansa. Yllättäen piiritystilanteeseen joutuvat poliisit saavat niskaansa luotisateen. Rikollisen motiiveja ja mielenliikkeitä sarja avaa perinteisin keinoin, mutta tarinan ollessa hyvä ei erikoisia kikkailujakaan tarvita.

Larhan vastapuolena, kylmiltään uransa ensimmäisen panttivankineuvottelutilanteen ratkojana, on tosielämää seuraten komisario Esko Heinonen. Jussi Vatanen pääsee roolissa hyödyntämään leppoisan jokamiehen karismaansa. Sarjan on ohjannut Petri Kotwica, jonka fiktiivinen Hautalehto: Kylmä syli on yhä käynnissä MTV3:lla.

 

Piiritys Nelosella 6.1.23 klo 21.00 (vain ensimmäinen jakso, kaikki jaksot Ruutu+:lla.)

Lisää luettavaa