Illan loistoleffa sai Steven Spielbergin vihaamaan Jurassic Parkia – ”Istuin siellä vihaisena ja katkerana”

IMDb-arvosana on 9,0.

22.3.2024 08:30

Tänään voi katsoa yhden Steven Spielbergin parhaista leffoista, joka on Schindlerin lista (1993).

Elokuva kertoo yllättävästä hyväntekijästä Oskar Schindleristä. Hän on saksalainen teollisuusmies, joka huolestuu juutalaisten kohtalosta natsi-Saksan aikana. Leffa perustuu tositapahtumiin.

Näyttelijöinä Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall. Jonathan Sagall sekä Embeth Davidtz.

Erityisesti Fiennesin roolisuoritusta on kehuttu. Kun eloonjäänyt Mila Pfefferberg esiteltiin Fiennesille kuvauspaikalla, hän alkoi täristä hallitsemattomasti, koska mies muistutti hänestä liikaa oikeaa Amon Göthiä.

Elokuvan ohjaaja Spielberg kertoi niin ikään ikävästä kokemuksestaan, kun hän teki yhtä aikaa Schindlerin lista ja Jurassic Park -elokuvia. Schindlerin listan kuvaukset olivat käynnissä, mutta hän joutui samalla hoitamaan Jurassic Parkin jälkituotantoa.

– En arvannut, miltä tuntuisi palata (Schindlerin listan) kuvauspaikalta käymään läpi kolmeksi tunniksi Jurassic Parkin tehosteita. Olin vihainen ja inhosin sen tekemistä, Spielberg kertoi.

– Istuin siellä vihaisena ja katkerana antaen muistiinpanoja siitä, miten T-Rexin pitäisi jahdata jeeppiä, kun pystyin vain ajattelemaan mitä olin kuvannut samana päivänä Krakovassa, ohjaaja jatkoi.

Kontrasti Schindlerin listan vakavuuden ja Jurassic Parkin välillä oli niin suuri, että se sai Spielbergin inhoamaan päivittäistä työtään dinosauruselokuvansa parissa. Ohjaaja ei myöskään työskennellyt kolmeen vuoteen Schindlerin listan jälkeen. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 22.03.2024 klo 23.20, TV5

Kerroimme aiemmin, miten Robin Williams auttoi Spielbergiä selviämään Schindlerin listan kuvauksista.

Lisää luettavaa