Illan tulinen toimintatrilleri ”pamauttaa ilmat keuhkoista” – 4 tähden leffa oli silti floppi

IMDb-arvosana on 6,0.

6.2.2024 04:15

Angelina Jolie näyttelee elokuvassa Those Who Wish Me Dead (2021) taitavaa palomiestä Hannahia, joka erityistaitonaan hyppää laskuvarjolla sammuttamaan metsäpaloja. Muita näyttelijöitä ovat muun muassa Jon Bernthal, Nicholas Hoult, Tyler Perry, Finn Little ja Aiden Gillen.

Tarinassa Hannah törmää sattumalta 12-vuotiaaseen traumatisoituneeseen poikaan, jolla ei ole ketään muuta kenen puoleen kääntyä. Hannahilla on omiakin ongelmia, sillä hän murehtii edelleen tulipaloa, jonka aikana hän epäonnistui kolmen ihmishengen pelastuksessa. Juoni saa kierroksia, kun Hannah jää pojan kanssa jumiin metsäpalon ja palkkatappajien väliin.

Elokuva perustuu Michael Korytanin kirjaan. Hän myös käsikirjoitti elokuvan yhdessä Charles Leavittin kanssa. Ohjauksesta vastaa Taylor Sheridan (Yellowstone).

Nimekkäästä tekijäjoukosta huolimatta elokuva ei menestynyt kaksisesti,  sillä se tienasi avausviikonloppunaan vain noin 2,3 miljoonaa euroa Yhdysvalloissa ja 6,4 miljoonaa euroa maailmanlaajuisesti. Yhdysvalloissa elokuva näytettiin yli 3188 teatterissa, mutta siltikin tienestit jäivät laihaksi.

Box Office Pron analyytikko Shawn Robbins antoi ymmärtää, ettei elokuvaa markkinoitu, joten se olisi näin ollut tuntematon suurelle yleisölle. Hän uskoi myös vastaavantyyppisiä trillereitä tulleen liikaa viime aikoina.

Elokuva ei silti ole huonoimmasta päästä. Episodin arvostelussa se sai neljä tähteä:

”Meininki äityy paikoitellen niin raa’aksi, että jopa tällainen paatunut genre-elokuvien erikoismies huomasi puristavansa penkkiä jännityksen vallassa. Those Who Wish Me Dead on kylmin ja häijyin elokuva, joka on pitkään aikaan tehty.

Löytyy elokuvasta toki omat lapsukset, kuten aivan turhanpäiväiset salamakohtaukset, mutta kokonaisuus onnistuu pamauttaman ilmat keuhkoista sen verran tehokkaasti, ettei tätä voi kuin suositella toiminnallisten trillereiden ystäville.”

Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ti 06.02.2024 klo 22.05, TV5
  • Pe 09.02.2024 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Venäjällä nousi raivo – uusi sodan ja totalitarismin vastainen elokuva nousi katsojatilaston kärkeen – Episodi.fi

Lähde: Metro

Lisää luettavaa