Ilman illan loistoleffaa ei olisi Will Hunting -elokuvaa – Matt Damonin oli pakko reagoida

IMDb-arvosana on 7,7.

16.6.2024 06:00

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Alaston pelko (1996).

Leffassa seurataan chicagolaista puolustusasianajajaa ja hänen nuorta asiakastaan, joka on väitetysti syyllistynyt arkkipiispan murhaan. Elokuva oli taloudellinen menestys ja sai positiivisia arvosteluja.

Erityisesti Edward Nortonin roolisuoritus keräsi kriitikoilta ylistystä. Norton palkittiinkin Golden Globe -palkinnolla parhaasta miessivuosasta, ja oli ehdolla myös Oscarin ja BAFTA-palkinnon saajaksi.

Gregory Hoblit toimii elokuvan ohjaajana, ja se perustuu William Diehlin romaaniin. Hoblitin muita töitä ovat muun muassa vähemmän tunnettu, mutta ansiokas scifi-elokuva Frequency sekä toinen oikeudenkäyntiä käsittelevä elokuva Fracture – murtumaton. Elokuvassa näyttelevät Nortonin lisäksi myös Richard Gere ja Laura Linney.

Nortonin tähti lähti nousuun roolista, jota ei myöskään ollut helppo saada. Rooliin koe-esiintyi 2100 hakijaa, joiden mukana muun muassa Matt Damon, joka halusi roolin epätoivoisesti, sillä hän oli aiemmin menettänyt roolin Ethan Hawkelle elokuvassa Kuolleiden runoilijoiden seura (1989).

Damon totesi pettymyksen jälkeen näyttelijäksi murtautumisen olevan niin epätodennäköistä, että hän päätti tehdä käsikirjoituksen ystävänsä Ben Affleckin kanssa, ja päätöksestä syntyi elokuva Will Hunting. Se avasi portit Hollywoodiin myös Damonille. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 16.6.2024 klo 23.10, MTV Sub

Lue myös: Natalie Portman on nyt 43-vuotias – tältä petollisen miehen uhriksi joutunut tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa