Natalie Portman on nyt 43-vuotias – tältä petollisen miehen uhriksi joutunut tähti näyttää nyt

Ystävien mukaan tähti on nyt vahvempi.

13.6.2024 05:30

Hollywoodin A-listan näyttelijä Natalie Portman juhli 9. kesäkuuta 43-vuotissyntymäpäiväänsä.

Israelissa syntynyt Portman aloitti näyttelijänuransa jo hyvin nuorena. Hän tuli tunnetuksi roolistaan vuoden 1994 elokuvassa Leon (1994), jossa hän esitti 12-vuotiasta Mathildaa, joka muodostaa ystävyyssuhteen naapurissa asuvan palkkatappajan kanssa. Palkkatappajan roolissa nähtiin Jean Reno.

Portman kommentoi elokuvaa viime vuonna, eikä hän näe siinä ainoastaan positiivisia asioita, koska tytön ja palkkatappajan välistä suhdetta voidaan pitää myös epäsopivana.

– Se on elokuva, jota rakastetaan edelleen, ja ihmiset puhuvat minulle siitä enemmän kuin melkein mistään, mitä olen ikinä tehnyt, Portman kertoi The Hollywood Reporterille.

Leon (1994).

– Se antoi minulle urani, mutta kun sitä katsoo nyt, siinä on todellakin vähintäänkin vaivaannuttavia puolia. Joten kyllä, se on minulle monimutkaista, Portman jatkoi.

Natalie Portmanin akateeminen tausta on vaikuttava, sillä hän on valmistunut arvostetusta Harvardin yliopistosta. On myös huomionarvoista, että hän toimi neuvonantajana David Fincherin elokuvassa The Social Network (2010), koska hän opiskeli Harvardissa samaan aikaan kun Mark Zuckerberg kehitti Facebookia kyseisessä oppilaitoksessa.

Avioero astui voimaan vastikään

Portmanin avioliitto Benjamin Millepiedin kanssa päättyi eroon. Virallisesti he erosivat helmikuussa, mutta synkät pilvet saapuivat jo kauan sitten. Lehtitietojen mukaan Millepied petti Portmania 25-vuotiaan ilmastoaktivistin Camille Etiennen kanssa, joka on tiettävästi Greta Thunbergin ystävä.

Portman oli jo ehtinyt erota miehestään, mutta he palasivat takaisin yhteen, ja pettäminen olisi tapahtunut yhteen palaamiseen jälkeen. Väitetysti Portmanin avio-ongelmat ovat olleet Hollywoodissa julkinen salaisuus, vaikka Portmanin tiedetään pyrkivän suojaamaan yksityiselämäänsä.

Näyttelijä haki avioeroa heinäkuussa 2023. Lähde kertoi Peoplelle, että Portmanilla oli joukko ystäviä, jotka tukivat Portmania pahimman yli.

– Natalie on selviytymässä todella vaikeasta ja tuskallisesta vuodesta, mutta hän on kasvanut vahvemmaksi ja löytää iloa perheestään, ystävistään ja työstään, lähde kertoi Peoplelle.

Portmanin tärkein prioriteetti on nyt hänen lapsensa. Viime aikoina on spekuloitu, että Portman saattaa seurustella näyttelijä Paul Mescalin kanssa. Heidät kuvattiin hiljattain yhdessä.

Natalie Portman elokuvassa Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka (1999).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Portmanista

Valmistui Harvardista vuonna 2003. Hän suoritti psykologian tutkinnon.

Portmanin täytyi jättää väliin elokuvan Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka (1999) ensi-ilta, jotta hän voisi opiskella high schoolin loppukokeisiin.

Kun hänet palkattiin Star Wars -rooliinsa Padmeksi, hän ei ollut koskaan nähnyt alkuperäistä trilogiaa. Hän myönsi James Liptonille keskustelussa ohjelmassa Inside the Actors Studio (1994) vuonna 2004, ettei hän tiennyt mitä eroa on Star Warsilla ja Star Trekillä.

Portman sanoi toukokuussa viime vuonna olevansa valmis palaamaan Star Wars -tuotantoihin. Hän sanoi, että kukaan ei kuitenkaan ole vielä kysynyt häntä.

Portmanin uusin elokuva on nimeltään May December, jonka ohjaajana toimii Todd Haynes. Näyttelijöinä Portmanin lisäksi myös Julianna Moore ja Charles MeltonMay December kertoo näyttelijättärestä, joka tekee taustatyötä vanhasta, maata vavisuttaneesta julkisesta romanssista.

Tuleva leffa puolestaan on Fountain of Youth, jossa näyttelee myös John Krasinski. Se on seikkailullinen mysteerielokuva, joka kertoo kahdesta vieraantuneesta sisaruksesta, jotka yhdistävät voimansa etsiessään nuoruuden lähdettä.

Natalie Portman on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja sekä näyte May December -elokuvasta.

Lue myös: Säteilevä Morena Baccarin täytti 45 – Deadpool-tähti ei kainostele Instagram-kuvissaan – Episodi.fi

Lähde: Page Six, NME, Wikipedia, IMDb, IndieWire, Independent

Lisää luettavaa