Ilotyttökomediasta muistettava valkokangasveteraani palaa pitkästä aikaa tv-rooliin

Tällä kertaa vakavampaa.

1.7.2024 21:45

1970-luvun alusta asti elokuvarooleissa nähty Richard Gere tekee paluuta tv:n puolelle. Julia Robertsin tulkitseman ilotytön rakastettuna Pretty Womanissa ja seuralaispalveluja tarjoavana miekkosena American Gigolossa nähty Gere on esiintynyt televisiossa harvakseltaan. Uusi rooli on hänen ensimmäinen laajempi tv-roolinsa.

Vaikka Gere on näytellyt urallaan niin draamoissa, seikkailuissa kuin komedioissakin, tällä kertaa sävy pysyy vakavana. 74-vuotiaan tähden tuore kiinnitys on The Agency -nimiseen sarjaan, jonka lajityyppi on poliittinen trilleri. Hänen hahmonsa, Bosko, on toiminut lähes vuosikymmenen verran peitetehtävissä ja johtaa nyt vakoojaverkoston Lontoon toimistoa.

The Agencyssa näyttelevät myös mm. Michael Fassbender ja Jeffrey Wright. Fassbender tulkitsee versioinnissa CIA-agenttia, jolla on suuria vaikeuksia palata entiseen elämäänsä peitetehtävän jälkeen. Sarja on uusi versio Suomessakin Ylellä esitetystä ranskalaisesta Le Bureau, vakoojaverkostosta, jota tehtiin viisi tuotantokautta.

 

Lähde: THR

Lisää luettavaa