Internetin kummitusjutusta traagiset seuraukset – miksi 12-vuotiaat tytöt halusivat tappaa luokkatoverinsa?

17.3.2016 07:30

HBO:n uusi dokumentti Beware the Slenderman herättää keskustelua Yhdysvalloissa. South by Southwest -elokuvafestivaalilla ensi-iltansa saanutta dokumenttia on verrattu Netflixin Making a Murderer -sarjaan.

Beware the Slenderman ei kuitenkaan ole kertomus epäselväksi jääneestä murhatapauksesta, vaan se perustuu traagiseen tositapahtumaan Wisconsinissa vuonna 2014.

Kaksi 12-vuotiasta tyttöä löi samanikäistä luokkatoveriaan veitsellä 19 kertaa ja jätti hänet metsään kuolemaan. Uhri selvisi vammoistaan, mutta puukotuksen tehneitä tyttöjä saattaa odottaa vuosikymmenien vankeustuomio, vaikka he ovatkin alaikäisiä.

Tapauksen taustalta on paljastunut, että tytöillä oli pakkomielle Slenderman-nimiseen kuvitteelliseen hahmoon, joka vainoaa lapsia. Pitkäraajaisesta kasvottomasta kummajaisesta on julkaistu tarinoita ja photoshopattuja kuvia vuodesta 2009 alkaen. Slenderman alkoi elää omaa elämäänsä muun muassa Creepypasta-sivustolla, jolla julkaistaan käyttäjien laatimia kauhutarinoita ja keskustellaan niistä. Tytöt luulivat laiheliinikummituksen olevan todellinen.

Mikä sai tytöt tekemään järkyttävän teon? Miksi tällaista tapahtuu? Kenen on vastuu? Irene Taylor Brodskyn ohjaamassa dokumentissa yritetään selvittää tapauksen herättämiä kysymyksiä. HBO julkaisee Beware the Slenderman -dokumentin myöhemmin tänä vuonna Yhdysvalloissa.

Lähde: Mashable

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa