Iron Sky -ohjaaja haaveilee kansainvälisestä tieteissarjasta

3.4.2012 11:55

Episodi törmäsi Iron Sky -ohjaaja Timo Vuorensolaan helmikuussa keskellä Berliinin elokuvajuhlien kiireistä festivaalihumua ja kyseli miehen tunnelmia.

– Fiilis on absurdi, lähinnä naurattaa, tultiin tämmöiselle isolle festarille tämmöisen ihmeellisen leffan kanssa. Vastaanotto on ollut aivan huikea. Jotenkin voisi kuvitella Iron Skyn sopivan ennemminkin genre-elokuvafestareille, ohjaaja toteaa.

Nyt kun lavasteet ovat vielä pystyssä ja kamerat lämpiminä, niin onko odotettavissa Iron Sky part II?

– Olisikin mielenkiintoista pistää yhteisö kelaamaan ideaa jatko-osalle… Jos idea on tarpeeksi hyvä ja kysyntää riittää, hitto vieköön miksei!
Vuorensolasta on hienoa, että elokuva pääsi juuri Berliiniin.

– Olen viime kesästä asti tilannut netistä säännöllisesti Berliinin voittajaleffoja aina 50-luvulta lähtien. Etenkin juuri 50- ja 60-luvuilla palkittiin räävittömiä ja hillittömiä komedioita. Vasta viime vuosikymmeninä voittajaleffat ovat selkeästi olleet vakavampia.

Mitä seuraavaksi? Pienimuotoinen parisuhdedraama?

– Mikä ettei, jos siihen sisältyy avaruustaistelujakso! Ovet ovat avoinna. Isompaa ja kansainvälisempää olisi mielessä. Muutamia juttuja on tarjottukin ja allekirjoitin juuri William Morris Entertainmentin kanssa agenttidiilin.

Vuorensolan unelma olisi päästä työstämään kansainvälistä scifi-tv-sarjaa.

– Ideakin olisi jo valmiina mielessä, sellainen iso Star Trek tai Tähtien sota -tyyppinen juttu.

Haastattelu: Timo Kuismin, Berliini
Kuva: Markus Paajala

Lisää luettavaa