Iron Skyn jatko-osaan houkutellaan faneja nyt uudella välineellä – Tekes rahoittaa projektia

Uudella joukkoistamisen välineellä kutsutaan Iron Skyn the Coming Racen faneja mukaan elokuvan tekoon, kerrotaan Iron Sky Universen tiedotteessa.

Community Engagement Platform -projekti on suurelta osin teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekesin rahoittama ja siitä kaavaillaan merkittävää apuvälinettä joukkoistamiseen luoville aloille niin Suomessa kuin Pohjoismaissa laajemmin.

Tiedotteen mukaan Iron Sky Universen Community Engagement Platform tähtää laatuun, joka perinteisellä tuotannolla ei olisi mahdollista. Joukkoistaminen on Iron Sky Universen mukaan parhaimmillaan sitä, että ammattilaiset ja yhteisö saavuttavat yhdessä jotain, mikä tuotantobudjetin puitteissa ei olisi mahdollista.

– Joukkoistus ei tarjoa ilmaista lounasta vaan toimii tuottavuutta parantavana työkaluna. Haasteena on luoda palvelu ja toimintamallit, joilla saadaan joukkoistamisesta kilpailukykyetua luovien alojen käyttöön, Iron Sky the Coming Racen ohjaaja Timo Vuorensola kertoo.

Iron Sky the Coming Racen ensimmäisiä joukkoistamisprojekteja ovat roolitus, taustatutkimus, visuaalinen suunnittelu, markkinointi, musiikin säveltäminen sekä elokuvaan liittyvien tapahtumien järjestäminen. Fanit saavat esimerkiksi päättää keitä hirmuhallitsijoita historian varrelta tulevassa elokuvassa esiintyy. Toisaalla fanikunnan laajaa tietämystä hyödynnetään esimerkiksi geologiaa ja paleontologiaa käsittelevissä kysymyksissä. On tärkeää, että dinosauruksella ratsastava Hitler ei kärsi tieteellisen uskottavuuden puutteesta!

– Ottamalla fanit mukaan Iron Sky the Coming Racen tekoon viemme yhteistyön yhteisön kanssa perustavanlaatuisemmalle tasolle. Olen vakaasti sitä mieltä, että elokuvantekemisen tulevaisuus on yhä syvemmälle menevässä yleisön osallistumisessa, Vuorensola hahmottelee.

Community Engagement Platform perustuu ensimmäisen Iron Sky -elokuvan joukkoistamisessa käytetystä Wreckamovie-palvelusta saatuihin kokemuksiin. Ensi vaiheessa sitä hyödynnetään Iron Sky the Coming Racen teossa. Samalla alustasta karsitaan pois lastentaudit sekä tutkitaan erilaisia ansaintamalleja. Seuraavassa vaiheessa se on tarkoitus jalkauttaa omaksi tuotteekseen, jota voidaan hyödyntää useilla luovilla aloilla – ei siis vain elokuvan teossa. Tekes rahoittaa Community Engagement Platformia kolmen neljäsosan eli noin 49 500 euron osuudella ja siitä kaavaillaan kansainvälisesti merkittävää välinettä luoville aloille, joilla joukkoistaminen ja yhteisön merkitys on yhä suuremmassa roolissa.

– Kehitämme jatkuvasti välineitä, joiden avulla fanit voivat tulla paremmin osaksi tiimiä. Se on tulevaisuutta!, tuottaja Tero Kaukomaa hehkuttaa.

Aiheeseen liittyvät jutut