Iskelmälaulaja Kikka saa oman elokuvan

Jussi-voittaja Anna Paavilainen ohjaa elokuvan Kikka!

AOP

Iskelmälaulaja Kikka eli Kirsi Sirén (1964–2005) saa oman elokuvan. Kikka! on elokuvayhtiön tiedotteen mukaan elokuva naisesta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin.

Elokuva pyrkii Kikan musiikin ja elämäntarinan kautta tuomaan iloa ja energiaa katsojille, kuten Kikkakin aikoinaan teki. Elokuvan ohjaa Anna Paavilainen ja käsikirjoittaa Maarit Nissilä.

Suomen Samantha Foxiksi nimetyn Kikan tunnetuimpia hittejä olivat muun muassa Sukkula Venukseen, Mä haluun viihdyttää ja Apinamies.

”Haluan olla uskollinen Kikan elämäntyölle, joka rakentui lama-ajan Suomessa. Toisille Kikka on edelläkävijä ja esikuva, toisille typerä mauton bimbo, joillekin uhri ja muistutus 80-luvun arvomaailmasta,” kertoo elokuvan ohjaaja Anna Paavilainen.

”Kun katsoin Elävä Arkistosta Kikan haastattelua Sabatti-ohjelmassa, tajusin millaisia voimia vastaan Kikka taisteli. Häntä ei nähty oikeana artistina vaan naisena, ’jolla on kaikki vyötärön alapuolella’. Silti hän oli myydyimpiä artisteja, aikana jolloin naisen avoin seksuaalisuus oli liikaa,” kommentoi käsikirjoittaja Maarit Nissilä.

Elokuvaa kuvataan ensi keväästä alkaen pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja monilla paikkakunnilla, joilla Kikka keikkaili Suomessa. Elokuvan tuottaa Elokuvayhtiö Komeetta tuottajana Kaisla Viitala. Elokuvan rahoittajia ovat Yle ja Suomen elokuvasäätiö.

Kikka! tulee ensi-iltaan näillä näkymin keväällä 2022.