Isot rahat liikkuvat nyt suomalaisessa elokuvassa – Uusi rahasto on kerännyt pottiin miljoonia euroja

Vaikuttavuusrahasto Finnish Impact Film Fund kasvaa merkittävästi.

3.11.2022 15:10

Suomalainen elokuvien ja televisiosarjojen tuotanto- ja levitysyhtiö Aurora Studios ryhtyy rahoittamaan pohjoismaisten elokuvien ja sarjojen yhteistuotantoja, kertoo tiedote.

Aurora Studiosin hallinnoima Finnish Impact Film Fund (FIFF) on kasvanut 5,5 miljoonasta eurosta 13,5 miljoonaan euroon lokakuun lopussa toteutuneen varainkeräyksen seurauksena.

Vuonna 2021 perustettu Finnish Impact Film Fund on kuluneen kahden vuoden aikana tehnyt 16 sijoitusta kotimaisiin elokuviin ja tv-sarjoihin.

Sijoituksia on tehty muun muassa Aleksi Salmenperän ohjaamaan elokuvaan Kupla, Pamela Tolan ohjaamaan draamakomediaan Järjettömän paska idea sekä Timo Koivusalon ohjaamiin Pelle Hermanni -elokuviin.

Rahaston tiedotteessa puhutaan Pelle Hermanni -elokuvista monikossa, joten ilmeisesti niitä on tulossa lisää viime syyskuussa ilmestyneen elokuvan jatkoksi.

Televisiosarjoista rahaston sijoituskohteita ovat muun muassa Nokia-saaga Mobile 101, Matti Kinnusen ohjaama Rosvopankki ja suursarja Estonia.

”Finnish Impact Film Fundilla on nyt mahdollisuus tehdä sijoituksia myös kansainvälisiin elokuva- ja sarjahankkeisiin”, toteaa Aurora Studiosin toimitusjohtaja Petri Kemppinen tiedotteessa.

”Ensisijaisesti meitä kiinnostavat pohjoismaiset tuottajat ja heidän hankkeensa, jotka tarjoavat paitsi mahdollisuuksia yhteistuotantoihin, myös suomalaisten tekijöiden osallistumiseen tapauskohtaisesti sovittavalla tavalla. Rahasto kykenee tekemään sijoituksia yksittäisiin hankkeisiin 100 000 eurosta aina 1,2 miljoonaan euroon asti,”Kemppinen jatkaa.

”Vaikuttavuusrahasto FIFF:in kasvu aloittaa uuden vaiheen Auroran Studiosin matkalla merkittäväksi pohjoismaiseksi audiovisuaalisen alan toimijaksi”, toteaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen.

”Tulemme lähitulevaisuudessa tekemään myös rekrytointeja Aurora Studiosin kasvavan tiimin täydentämiseksi. Kiitos FIFFiin sijoittaneiden kotimaisten tahojen, sekä Auroran ja sen omistaman Helsinki-filmin noin 25 osaajan huipputiimin, meillä on nyt aivan poikkeukselliset resurssit myötävaikuttaa alamme edelleen kehittymiseen ja panostaa kotimaisten elokuvien ja tv-sarjojen kansainvälistymiseen”, Tolppanen jatkaa.

Finnish Impact Film Fundin sijoittajat ovat Foreningen Konstsamfundet, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, AB Kelonia Oy, Saastamoisen säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Teollisuussijoitus sekä Aurora Studiosin omistajat Otava Oy, Ari Tolppasen perheyhtiö Aristo-Invest Oy ja Ari Lahden perheyhtiö Baie Capital Oy.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa