Jäätävä pitkä viikonloppu Yhdysvaltain lippukassoilla

Disney-animaatio Frozen 2 jatkaa viikko sitten alkanutta voittokulkuaan.

Disneyn Frozen 2 oli viikonlopun katsotuin elokuva Pohjois-Amerikassa. Kiitospäivän viikonloppuna oli viiden vapaapäivän putki, ja Frozen 2 teki sinä aikana ennätyksellisen 123,7 miljoonan dollarin tuloksen. Aikaisempaa kiitospäivän ennätystä piti hallussaan vuoden 2013 Nälkäpeli: Vihan liekit 109 miljoonalla dollarilla.

Toista viikonloppua pyörivä animaatio on kerännyt Pohjois-Amerikassa jo lähes 300 miljoonan dollarin tuotot.

Pohjois-Amerikan ulkopuolelta Frozen 2 keräsi lipputuloja 164 miljoonaa dollaria ja kasvatti kokonaislipputulonsa noin 450 miljoonaan. Yhteensä sillä on siis jo nyt lähes 750 miljoonan dollarin tuotot 12 päivän aikana. Miljardi dollaria menee siis rikki tätä vauhtia helposti.

Yhdysvalloissa tuli keskiviikkona teattereihin laajalla tähtikaartilla varustettu murhamysteeri Knives Out, joka Suomessa on saanut nimen Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä.

Rian Johnsonin (Looper, The Last Jedi) ohjaama jännäri teki 27 miljoonan dollarin avaustuloksen viikonloppuna. Viiden päivän tuotto oli 47 miljoonaa, mikä on elokuvalle erinomainen avaustulos, sillä elokuvan tuotantobudjetti oli maltilliset 40 miljoonaa, vaikka elokuvassa näyttelevät Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Chris Evans ja nippu muita huipputähtiä.

Veitset esiin pärjäsi myös Yhdysvaltain ulkopuolella mukavasti keräten viikonloppuna 28 miljoonaa dollaria.

Veitset esiin tuli perjantaina myös Suomen teattereihin. Frozenin jatko-osaa saadaan odotella jouluun saakka.

Lähde: Variety

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut