Jäivätkö nämä Rakkautta & Anarkiaa -elokuvat näkemättä? Onneksi olkoon!

Ne on nimittäin mahdollista vielä nähdä lähitulevaisuudessa joko elokuvateattereissa, kotiteatterijulkaisuna tai tv:ssä!

Juhlavuottaan viettäneellä R&A-festivaalilla ennakkoensi-illan saaneista elokuvista teattereihin ovat jo saapuneet hyvin erilaiset kotimaiset uutuudet: Antti Tuurin kirjaan perustuva historiikki Ikitie ja supersankarileffa Rendel.

Jo tällä viikolla (29.9.) ensi-iltansa saavat mainio romanttinen komedia The Big Sick, rap-unelmoinnista kertova sympaattinen Patti Cake$, koko Suomeen vaikuttaneen firmasta kertova dokumentti Nokia Mobile – matkapuhelimen tarina, Ai Weiwein modernin maailman kansainvaelluksista kertova Human Flow sekä Pohjolan lintukodon lähihistorian ikävämmästä puolesta kertova Saamelaisveri.

Lokakuun 6. ensi-iltansa saavat taide-elokuvat Kasvot, kylät ja Lumière! 13.10. ovat luvassa Viinitilamme Ranskassa sekä kaksi kotimaista tapausta: Maailman viimeinen kirjakauppa -tunnelmointi ja alkuperäistäkin paremmaksi väitetty Tokasikajuttu-jatko-osa.

20. lokakuuta nähdään Bosnian sodan hirmutekoja puiva Anteeksiantamaton. Lokakuun puolelle mahtuvat vielä Cate Blanchettin murskaava Manifesto ja ranskalainen Aurinko sisälläni, jotka tulevat normilevitykseen 27.10.

Marraskuu alkaa kahdella R&A-elokuvalla, kun 3. pvä ensi-iltaan tulevat brittiversio Brokeback Mountainista, God’s Own Country, sekä vauhko kreikkalainen The Killing of a Sacred Deer. 17.11. teattereihin saapuu Cannes-voittaja The Square. Marraskuuksi ilman tarkempaa päivämäärää on luvattu myös ranskalaisen Jean-Michel Roux’n dokumentti Hugo Simbergin maalauksesta: Pohjolan enkeli.

1.12. nähdään komea Lady Macbeth ja vuoden päättää 29. joulukuuta saapuva Kosketuksissa. R&A-muistelot eivät kuitenkaan pääty siihen, sillä vuoden 2018 puolelle on luvattu muutama nimike. Elokuvilla Loveless ja BPM ei vielä ole tarkempaa ensi-iltaa, mutta Call Me by Your Name olisi tulossa 19. tammikuuta ja Three Billboards Outside Ebbing, Missouri 23. helmikuuta.

Yleisöäänestyksen voitti japanilainen Close-Knit, joten se esitetään marraskuussa Helsingin Orion-teatterissa KAVI:n kuukauden elokuvana.

Katso kotisohvalla

Dvd:llä ja/tai blu-raylla on jo julkaistu tanskalainen yrmistely Darkland, verellä kirjaimellisesti herkutteleva Raw ja naisnäkökulmaa sota-ajan brittipropagandaan hakevat Their Finest Hour.
Lokakuuksi on luvattu Bushwick, joulukuuksi 150 Milligrams ja Personal Shopper.

The Nile Hilton Incident tulee tämän hetken tietojen mukaan alkuvuodesta 2018 ja Clashkin on tulossa, vaikka siitä ei vielä tarkempaa julkaisutietoa ole.

Ylen kanavilta ovat syksyn aikana katsottavissa ainakin Hobbyhorse Revolution (15. ja 18.10), Joka toinen pari (25.9. ja 1.10.), Myrskyn jälkeen (29.10., 5.11. ja 12.11.), Perkele 2 – kuvia Suomesta (4. ja 10.12.) ja Puhtaus ja vaara (27. ja 30.9.). Vuoden 2018 puolella esitetään David Lynch: The Art Life ja Lumière!, kumpikin maaliskuussa.

R&A:n aikana nähdyistä elokuvista Ylen myöhemmin ilmoitettavaan ohjelmistoon kuuluvat myös Anteeksiantamaton, Ikitie, Kaiken se kestää, Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!, Lady Macbeth, Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset, Loikkarit, Miami, Mogadishu Soldier, The Nile Hilton Incident, Nokia Mobile – matkapuhelimen tarina, The Paris Opera, Pohjolan enkeli, Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus, Soviet Hippies, The Square, Toivon tuolla puolen, Tokasikajuttu, Tom of Finland sekä Tyttö nimeltä varpu. Niiden saapuminen saattaa kuitenkin kestää jonkin aikaa.

Edit 26.9. – korjattu Patti Cake$ -ensi-ilta.