James Bond -roolittajan mukaan nuori mies ei voi näytellä Bondia – mainitsi syyksi muun muassa ”henkisen kapasiteetin”

Craig oli valituksi tullessaan 37-vuotias.

17.4.2023 07:00

James Bondin rooli taitaa olla näyttelijälle niitä vaikeimpia saada. 007-agentiksi on ollut montaa yrittäjää, ja muun muassa Sam Worthington on käynyt kokeilemassa: Avatarin Sam Worthington kävi 007-koekuvauksissa – kertoi missä asiassa epäonnistui – Episodi.fi

Vuodesta 1981 Bondin roolittajan tehtävässä toiminut Debbie McWilliams kertoi nyt, miksi rooliin ei voi valita nuorta näyttelijää. Williamsin mukaan nuorilla näyttelijöillä ei ole vakavuutta tai arvokkuutta (gravitas) eikä ”henkistä kapasiteettia” Bondin näyttelemiseen.

Daniel Craig elokuvassa Skyfall (2012).

Nuoria näyttelijöitä testattiin kyllä ainakin vuoden 2006 elokuvaan Casino Royale. Rooli kuitenkin tunnetusti meni tuolloin 37-vuotiaalle Daniel Craigille.

Rooliin ei välttämättä haluta myöskään liian tunnettua näyttelijää. Craigin tiesivät elokuvia enemmän katsoneet henkilöt, mutta suuri tähti hän ei ollut.

Sean Connerya ei Williamsin mukaan puolestaan tuntenut kukaan, ja Roger Moore oli tv-näyttelijä Pierce Brosnanin tavoin. Timothy Daltonin hän sanoi olleen tunnettu teatterinäyttelijänä.

Viime aikoina mahdollisen tulevan Bondin on arveltu olevan Aaron-Taylor Johnson. Myös Regé-Jean Pagesta ja muistakin näyttelijöistä on huhuiltu.

Lue myös: Barbara Broccoli päivitti 007-tilannetta – nämä näyttelijät ovat huhutusti ehdolla – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia