James Cameron historiallisen suuresta floppileffasta: “Se on vaarien Terminator-elokuva”

Mielenkiintoista triviaa Cameronilta.

18.12.2022 12:11

James Cameron ei ollut enää mukana Terminator 3: Rise of the Machinesin, Terminator: Salvationin ja Terminator: Genisyksen teossa. Hän lähti kuitenkin tekemään Terminator: Dark Fatea.

Fanit innostuivat, kriitikot innostuivat, oikeastaan kaikki innostuivat, mutta elokuva ei ollut erikoinen, vaikka siinä nähtiin sekä Linda Hamilton että Arnold Schwarzenegger.

Deadpool-tekijä Tim Miller sai veteraaninäyttelijät mukaan elokuvaansa. Ehkä se oli kuitenkin juuri epäonnistumisen syy – ainakin Cameron uskoo niin. Cameron ja Miller väänsivät asiasta pitkään.

Dark Faten piti olla se aito kolmososa. Sen piti pyyhkiä surkeat jatko-osat kaanonista.

– Ongelma oli ehkä siinä, että halusin tehdä sen Arnoldin kanssa, Cameron kertoo.

Cameron oikeastaan pakotti Schwarzeneggerin mukaan, koska ei halunnut kuulla, kuinka hänen pitkäaikainen kaverinsa olisi valittanut asiasta.

Lopulta Cameron suostui tuomaan Ison-Arskan takaisin, jos vain käsikirjoitustiimi keksisi jonkinlaisen järkevän selityksen paluulle.

– Sitten Tim halusi myös Lindan mukaan. Elokuva olisi varmasti pärjännyt pelkän Lindan kanssa. Se olisi ehkä voinut selvitä myös pelkän Arnoldin kanssa. Mutta kun he kummatkin ovat mukana… siis Linda on jotain 60-vuotias ja Arnold yli 70. Eihän se ole enää Terminator-elokuva, ei se ole edes sinun isällesi tarkoitettu Terminator-elokuva, vaan se on vaarien Terminator-elokuva. Emmekä tajunneet sitä, Cameron kertoo.

– Rakastuimme kuitenkin elokuvaan. Se oli mielestämme tosi siisti. Teimme ikään kuin suoran jatkon vuoden 1991 jatko-osalle, mutta eiväthän nämä nuoret elokuvassakävijät olleet edes syntyneet silloin. Eivät he syntyneet vielä kymmeneen vuoteen, Cameron sanoo.

Terminator: Dark Fate oli jättimäinen lippukassafloppi. Studio teki yli 120 miljoonan dollarin tappiot. Se on yksi kaikkien aikojen suurimpia floppeja.

Saapa nähdä jatkuuko Terminator-saaga vielä joskus.

Lähde: Dark Horizons

Lisää luettavaa