Megaohjaaja James Cameron vastasi fanien kysymyksiin: Avatarit, Alienit, Terminatorit ja niiden tappelu – nähdäänkö Schwarzenegger?

13.4.2014 08:10

Ohjaaja James Cameron tunnetaan kalliista menestysleffoistaan, jotka ovat puskeneet erikoistehosteteknologiaa eteenpäin suurin harppauksin.

Cameronin viimeisin ohjaustyö on tieteisseikkailu Avatar (2009), joka on samalla kaikkien aikojen tuottoisin elokuva jos inflaatiota ei oteta huomioon. Sitä ennen tuottoisimman leffan titteli kuului myös Cameronin ohjaamalle teokselle, Titanicille (1997), joka voitti myös ennätykselliset yksitoista Oscar-palkintoa.

Cameronilla on parhaillaan kiireitä uusien Avatar-elokuviensa tuotannon käynnistämisessä, mutta se ei estänyt häntä osallistumasta Redditin Ask Me Anything (AMA)-keskusteluun. Episodi listaa otteita keskustelusta.

Vastauksessaan nimimerkki AvatarFanaticin moniosaiseen kysymykseen moninkertainen Oscar-voittaja paljasti, että Avatar-jatko-osat (joita on siis tulossa kolme) menevät tuotantoon samanaikaisesti. Elokuvat ovat tällä hetkellä esituotannossa ja niiden hahmoja, tapahtumapaikkoja ja otuksia suunnitellaan parasta aikaa. Käsikirjoitusten olisi tarkoitus valmistua kuuden viikon sisällä. Elokuvien yhteenlaskettu budjetti on 500 miljoonaa dollaria.

NicolasCageHairClub tiedusteli, mihin Cameron haluaisi nähdä elokuvateollisuuden etenevän. Cameron sanoi, että hänen mielestään kaikki elokuvat pitäisi kuvata 3D:nä, mutta sen saavuttamiseksi projektorien pitäisi olla parempia ja kuvan kirkkaampi. Lisäksi hän sanoi haluavansa Hollywoodin panostavan koko illan elokuvien kirjoittamiseen samalla tavalla kuin nykyajan televisiosarjoissa.

”Enemmän huomiota hahmoihin ja vähemmän räjähdyksiä sekä pyrotekniikkaa. Ja tämä koskee isoja elokuvia. Minusta ne ovat vastenmielisen äänekkäitä ja nopeita”, Cameron sanoi.

Schwarzenegger_Terminator

 

Monia kysyjiä tuntui kiinnostavan Cameronin ja Schwarzeneggerin välinen tulevaisuus. Aikooko vanha menestyspari tehdä tulevaisuudessa jälleen yhteistyötä? AvatarFanatic tiedusteli suoraan, nähdäänkö Schwarzenegger tulevissa Avatar-elokuvissa, johon Cameron vastasi kieltävästi. Hän ei sulkenut mahdollisuutta pois, mutta myönsi, ettei käsikirjoituksessa ole ex-kuvernöörille suunniteltua roolia.

Repost_Guy halusi tietää, aikooko Cameron tehdä jatko-osan Tosi valheita-hittielokuvalle. Cameron kertoi hylänneensä elokuvaidean syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen, koska komedia fundamentalistiterroristeista ei ollut enää ideana hauska.

Honorman81:tä kysyi, mitä mieltä Cameron on kaikista hänen jälkeensä tehdyistä Terminator-elokuvista ja Sarah Connorin aikakirjat -tv-sarjasta. Cameronin mielestä kolmas ja neljäs elokuva eivät vastanneet katsojien odotuksiin, eikä hän ikinä katsonut tv-sarjaa. Cameron huomautti, että tehdessään Terminator 2:sta hän halusi olla varma, että jatko-osasta tulisi ensimmäistä suurempi ja erilaisempi. Hän kuitenkin totesi olevansa toiveikas tulevien elokuvien suhteen osittain siitä syystä, että Schwarzenegger on jälleen mukana.

Vakavampien kysymysten ohesta löytyy myös runsaasti vitsikkäämpää materiaalia. ContinuumGuyta kiinnosti, kuka voittaisi tappelun: na’vi, Alien-kuningatar vai T-800 Terminator. Cameron tarjosi useita vastausvaihtoehtoja: jos kaikki olisivat aseistettuja, T-800 ampuisi kuningattaren, jonka veri vuotaisi na’vin päälle ja tappaisi hänet; aseistamattomina Alien-kuningatar veisi voiton, koska tapettuaan na’vin Terminator repisi siltä käden irti ja tuhoutuisi haposta. Jos taas na’vi saisi ratsastaa jollain Pandoran elukoista, sillä olisi mahdollisuudet voittoon.

Nimimerkki Amishbob kysyi Cameronilta, miksi hänen elokuvissaan on aina mukana hahmo, joka huutaa ”Go Go Go”. Cameron vastasi hupaisasti kirjoittaneensa juuri aiempana päivänä kohtauksen, jossa eräs hahmo huutaa kyseisen repliikin, ja ilmoitti muuttavansa repliikin heti.

”Kukaan ei halua olla ennalta-arvattava”, hän lisäsi.

Lähde: Reddit

(Episodi/JA)

Lisää luettavaa