Jasper Pääkkösen rooli Spike Leen Vietnam-sotaelokuvassa varmistui – Esittää sotasankari Lauri Törniä

Samassa roolissa nähty myös John Wayne.

Muutama viikko sitten kerrottiin, että Blackkklansman-ohjaaja Spike Lee ja suomalaisnäyttelijä Jasper Pääkkönen jatkavat yhteistyötään.

BlacKkKlansmanissa näkyvän roolin tehnyt Pääkkönen näyttelee Leen elokuvassa Da 5 Bloods, jonka aiheena on Vietnamin sota.

Pääkkösen roolihahmosta ei ole toistaiseksi julkistettu lisätietoa, mutta saamamme vielä vahvistamattoman huhun mukaan Pääkkönen esittää elokuvassa suomalaista Lauri Törniä.

Törni (1919–1965) oli suomalainen sotilas ja Mannerheim-ristin ritari, joka palveli paitsi talvisodassa ja jatkosodassa myös saksalaisissa SS-joukoissa sekä Yhdysvaltain armeijassa. Hän kuoli helikopterionnettomuudessa Vietnamin sodassa.

Leen elokuva Da 5 Bloods kertoo neljästä afroamerikkalaisesta sotaveteraanista, jotka palaavat Vietnamiin hakemaan kaatuneen joukkueenjohtajansa ruumista.

Elokuvassa nähtävä joukkueenjohtajan hahmo on Episodin tietojen mukaan Larry Thorne eli Lauri Törni. Törni muutti nimensä Larry Thorneksi saaatuaan Yhdysvaltain kansalaisuuden. Pääkkösen esittämä Törni nähdään elokuvan takaumajaksoissa.

Lauri Törni on toiminut esikuvana myös vuoden 1968 Vihreät baretit -elokuvan päähenkilölle, jota esitti John Wayne. Ei siis ole ensimmäinen kerta, kun Hollywoodissa tartutaan Törnin hahmoon. Tällä kertaa roolissa nähdään kuitenkin suomalaisnäyttelijä.

Lähde: Wikipedia