Jenkkiyleisö rakastaa uutta autourheiluleffaa – Kaasu pohjassa listaykköseksi

Le Mans 66 on sekä yleisön että kriitikoiden suosikki.

Ford v Ferrari, tai Le Mans 66, kuten sitä Euroopan markkinoilla kutsutaan, oli Yhdysvaltain katsotuin elokuva viikonloppuna. James Mangoldin (Walk the Line, Logan) ohjaama autourheiluelokuva teki 31 miljoonan dollarin tuloksen ensi-iltaviikonloppunaan. Elokuvan pääosissa näyttelevät Christian Bale ja Matt Damon.

Sekä kriitikot että suuri yleisö on pitänyt elokuvasta. Elokuvayleisöltä arvosanoja keräävän CinemaScoren kyselyssä Le Mans 66 sai parhaan mahdollisimman arvosanan A+, mikä on harvinaista. Rotten Tomatoes -sivuston keräämien arvostelujen tuoreusprosentti on 92.

Uusi Charlien enkelit -elokuvasovitus sen sijaan ei kiinnostanut suurta yleisöä. Näyttelijänäkin tunnetun Elizabeth Banksin ohjaama Charlie’s Angels teki 8,6 miljoonan dollarin avaustuloksen, mikä on selkeä pettymys. Sony-studio oli odottanut klassiseen tv-sarjaan perustuvalle elokuvalle vähintään 13 miljoonan dollarin avausta. Pääosia näyttelevät Kristen Stewart, Naomi Scott ja Ella Balinska.

Bill Condonin (Gods and Monsters, Dreamgirls) ohjaama The Good Liar petti myös odotukset 5,6 miljoonan dollarin avaustuloksella. Jännärin pääosassa näyttelevät Ian McKellen ja Helen Mirren, mutta Oscar-palkitut arvostetut näyttelijät eivät saaneet yleisöä lippuluukuille.

Le Mans 66 tuli myös Suomessa viikonloppuna teattereihin lisänimellä Täydellä teholla. Charlie’s Angels on näillä näkymin tulossa Suomen teattereihin 10. tammikuuta, ellei sitä sitten peruta Yhdysvaltojen heikon menestyksen takia.

Lähde: Variety

Aiheeseen liittyvät elokuvat