Jere Karalahdesta kertova dokumentti alkaa tänään neliosaisena tv-sarjana

Luvassa neljä jaksoa.

3.6.2021 06:30

Jääkiekkoilija Jere Karalahdesta kertova dokumenttielokuva Karalahti nähdään C Morella neliosaisena tv-sarjana.

Juuso Syrjän ohjaamassa dokumenttisarjassa käydään läpi jääkiekon ihaillun ja vihatun pahan pojan koko tarina lapsuusvuosista urahuippujen ja dramaattisten käänteiden kautta nykypäivään.Rakkaus jääkiekkoa kohtaan vie Tapulikaupungin pihalätkää rakastavan pikkupojan SM-liigaan, maajoukkueeseen, maailman kovimpaan ammattilaisliigaan NHL:ään ja äärettömän kuluttavaan KHL:ään.

Peliuran ohessa Jere liikkuu piireissä, joissa alkoholi ja huumeet ovat arkipäivää – ja tämä vie hänet lopulta teho-osastolle koomaan ja lähelle kuolemaa. Kaikkien yllätykseksi Jere nousee kuoleman porteilta takaisin maailman huipulle ja maajoukkueen kapteeniksi. Jere avioituu Nannan kanssa ja aloittaa terveys- ja fitness-alan yrittäjänä. Yhdeksän vuoden tipattomuus vaihtuu kohtuukäyttöön, mutta ylilyönnit eivät ole vieläkään historiaa.

”Kiinnostavaa dokumenttisarjan tekemisessä oli se, että siinä päästään Jeren oman kertoman lisäksi kuulemaan miten hänen tekemisensä ovat vaikuttaneet muihin ihmisiin ja millaisena he hänet näkevät. Meille tuli yllätyksenä kuinka paljon hän onkaan saanut ikäviä asioita anteeksi. Tähän on vaikuttanut se, että juron miehen maineessa oleva Jere on läheisilleen, ystävilleen ja tutuilleen ystävällinen, avoin ja lämmin – ja ikuinen pikkupoika. Jääkiekko on toki sittemmin muuttunut paljon, enää ei Jeren ja hänen aikalaistensa kaltaiselle sekoilulle olisi varmasti mahdollisuutta”, kertoo sarjan ohjaaja Juuso Syrjä tiedotteessa.

Karalahti-dokumenttisarja nähdään C More -suoratoistopalvelussa torstaisin 3.6. alkaen yhden jakson viikkotahdilla. Jaksoja on yhteensä neljä.

Dokumenttielokuva Karalahti tuli teatterilevitykseen viime perjantaina. Elokuva ja sarja ovat tekijöiden mukaan itsenäisiä teoksia, ja ne voidaan katsoa toisistaan riippumatta.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia