Jerusalemissa revitään ”seksuaalisesti provosoivia” Jennifer Lawrence -julisteita – syy suoraan keskiajalta

Nälkäpeli - Matkijanärhi, osa 2. Jennifer Lawrence.

Harvoin kuulee elokuvien markkinoijien joutuvan ongelmiin siitä, että laittavat naisen kuvan julisteeseen, mutta juuri näin on käynyt Israelissa Jerusalemin ja Bnei Brakin kaupungeissa. Jennifer Lawrence täytyi poistaa julisteesta, koska se saattaisi vihastuttaa ihmisiä.

– Havahduimme siihen, että Jerusalemissa revitään monesti julisteet, joissa on naisen kuva ja Bnei Brakin kaupungissa sellaisia julisteita ei sallita lainkaan, elokuvan israelilaisen PR-firman edustaja totesi.

Sekä Jerusalemissa että Bnei Brakissa on paljon ortodoksijuutalaisia, jotka tulkitsevat Tooran lakeja tiukimmin ja naisen asema on varsin kyseenalaisella tolalla. Naisten ei sallita näkyä julkisuudessa, oli kyseessä sitten poliitikko tai Hollywood-tähti.

Haaretz-lehden aiemmin tänä vuonna julkaisemassa blogikirjoituksessa sanotaan muun muassa, että mikä tahansa naisen kuva on ”potentiaalisesti seksuaalisesti provosoiva.” Jopa naisten kengät aiheuttavat sen verran kierroksia, että niitä on pitänyt poistaa muun muassa lehtikuvista.

Lähde: The Telegraph, Cinema Blend

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut